3FM nieuws
KRO-NCRV

Mysterieuze Joost Klein-vliegtuigjes door Wijnand in de Ochtend

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mysterieuze Joost Klein-vliegtuigjes door Wijnand in de Ochtend

Deze week circuleerden er video’s op social media van mensen die vliegtuigen zagen vliegen in Europa met daarachter de tekst 'VOT3 JOOST KLEIN ESC'. De vliegtuigen werden gezien in Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Malmö reed een wagen door de stad met daarop diezelfde tekst. Ook Joost Klein deelde de beelden op Instagram met zijn volgers. Vanmorgen maakte 3FM-dj Wijnand bekend dat de opvallende actie door de 3FM-ochtendshow Wijnand in de Ochtend is opgezet.

"Trots op Joost"

Wijnand Speelman: "Bij 3FM zijn we zo ongelooflijk trots op Joost. We willen hem op iedere mogelijke manier supporten in zijn Songfestival-droom. Met het ochtendshowteam hebben we nagedacht hoe we heel Europa kunnen mobiliseren om op Joost te stemmen tijdens het Eurovisie Songfestival aangezien we dat zelf natuurlijk niet kunnen doen. In het diepste geheim hebben we vliegtuigjes geregeld die op verschillende plekken in Europa zijn gaan vliegen. Dat werd al snel opgepikt door Dumpert, Shownieuws, Leeuwardse Courant, Boulevard en Joost zelf. Het zou fantastisch zijn als we daarmee iets kunnen bijdragen aan het aantal stemmen op Joost tijdens de finale van het Songfestival.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj Sophie sprak Joost over de actie, en ook hij was aan het speculeren wie hier nou achter zat: "Wij dachten dat het AI was!" Check hier alle beelden van de actie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mis niets van Joost Klein

Wie geen genoeg krijgt van het Songfestival-avontuur van Joost Klein kan álles over Joost, Europapa en het Eurovisie Songfestival vinden op 3FM.nl/joost. 3FM houdt een liveblog bij met de laatste updates over Joost Klein en het Songfestival. 3FM-dj Sophie Hijlkema doet tijdens het Songfestival live verslag van alle ontwikkelingen in Malmö. Uiteraard is ook de EuropaParade, de lijst die is samengesteld door 3FM-dj’s met de beste muziek uit Europa, terug te vinden en telt 3FM vol spanning af naar de finale van het Songfestival.

Ster advertentie
Ster advertentie