3FM nieuws

Waarom wordt elk nummer van The Chainsmokers een dikke hit?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom wordt elk nummer van The Chainsmokers een dikke hit?

Of het nu 'Closer', 'Don't Let Me Down' of 'Paris' is... Alles wat The Chainsmokers aanraken, verandert in goud. 3FM-DJ Wijnand Speelman weet precies hoe ze dat voor elkaar krijgen.

Alex en Drew zijn heel 2016 niet van de radio af te slaan. Elke single die ze uitbrengen wordt een wereldhit, maar hóe? Wat is hun geheim? 3FM-DJ Wijnand Speelman legt een aantal tracks onder de loep.

Dezelfde opzetjes

De oplettende luisteraar hoort wel dat tracks van The Chainsmokers het een en ander gemeen hebben. Dat gebeurt wel vaker, ook bij singer-songwriters en rockers. Als je eenmaal de perfecte sound te pakken hebt, ga je daar het liefst mee verder.

The Chainsmokers hebben alleen een trucje dat een klein beetje opvalt. Rond de vijftig seconden zit er een overgang die vaker terugkomt, zowel bij 'All We Know' (0:53 minuut) als 'Closer' (0:50 minuut). Daarna bouwt het liedje weer op tot de drop.

Bij 'Don't Let Me Down' zit hij iets eerder (0:35 minuut) en in 'Roses' hoor je 'm op 0:47 minuut!

In combinatie met slimme hooks en de juiste teksten maken The Chainsmokers dus ultra-toegankelijke liedjes. Maar ja, steeds hetzelfde trucje gebruiken... Is dat erg? Wijnand vindt van niet.

"Nee joh, het lijkt gewoon wat op elkaar. SO WHAT! Ik vind het fijne liedje, allemaal een beetje gevoelige liedjes, boy-meets-girl-stuff. Gotta love it!

De volgende hit is er ook al: 'Paris'

'Paris' is zo'n liedje waarvan je niet zeker weet of je er nu op moet dansen of gewoon een beetje op moet schuifelen. Maar dat lieve liedje vindt Wijnand dus juist wel tof.

"De nieuwe 'Paris' vind ik dus echt te gek. De boy-girl combinaties in de zang zijn heel tof en mark my words: dat ga je vaker horen in de dancemuziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijnand voorspelt dus minder harde drops en meer gevoelige deuntjes voor 2017. Laten we doorbraakhit 'Selfie' in ieder geval maar vergeten. It was fun while it lasted, maar The Chainsmokers hebben nu door hoe het écht moet!

En dan dook deze week ook nog dit filmpje op: 'Hoe iedere song van The Chainsmokers is geschreven'. Tja, het is een trucje wat The Chainsmokers doen, maar wel een verdomd goed trucje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie