3FM nieuws

Vaderdag op Pinkpop: samen met je kind naar het festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Vaderdag op Pinkpop: samen met je kind naar het festival

Het is vaderdag vandaag. De dag dat je als vader verrast kunt worden met een lekker ontbijt op bed, flink wat cadeaus kunt uitpakken. Maar, je kunt ook met je kind naar Pinkpop. 3FM sprak met vier vaders en hun kroost over hun avonturen in Landgraaf.

"25 jaar terug hebben papa en mama elkaar hier ontmoet"

Menno (45 jaar) en Pepijn (12 jaar) uit Rotterdam zijn naar Limburg gereisd. Menno: "Wij - mama en ik - hebben elkaar 25 jaar geleden ontmoeten. We zijn hier met z'n drieën samen naartoe gekomen om te vieren dat we zolang samen zijn. "

Tussen vader en zoon is er niet zo'n grote muzikale gap. Maar de keuze tussen Royal Blood en Lost Frequencies is lastig om te beslissen samen. Menno: "In al die 25 jaar hebben wij alles gezien. Van Pinkpop, Lowlands tot Rock Werchter. Maar dit is zijn eerste festivalervaring." Zo gaat het festivalvirus over van vader tot zoon.

"Dit is zijn eerste festival ooit"

Ed (52 jaar) en Timor (10 jaar) komen uit de buurt. Schimmert, om precies te zijn. De allereerste Pinkpop samen is eigenlijk geen cadeau voor vaderdag, maar voor Timor zijn communie.

Ed: "Timor is ontzettend ondernemend, wil graag dingen ontdekken. Dit stond op zijn lijstje om nog een keer mee te maken. Dus het samen gaan naar een festival past daar helemaal bij. Dit is zijn eerste festival ooit."

Wat willen de mannen zien op Pinkpop? Ed is niet zo moeilijk, die komt vooral voor de zomerse sfeer. Maar Timor's favoriet is Ronnie Flex.

"We hopen dat hiermee voor hen een traditie is ingezet."

Mika (45 jaar) is samen met Sam (10 jaar) en Ika (8 jaar) naar Landgraaf afgereisd. Samen naar Pinkpop? "Dat is vooral heel erg warm, maar wel erg leuk. Ik ben niet heel erg een festivalganger. Ik heb wel een hele grote interesse in muziek."

Maar waarom dan met de kinderen? "Het is een kerstcadeau geweest. Eigenlijk kreeg Sam daardoor een concert met Måneskin, Imagine Dragons voor Ika en ja, ik mag vooral betalen."

"Bier tillen? Ik moet mij een beetje inhouden."

Bert (53 jaar) en D'Angelo (10 jaar) komen uit Maastricht. Bert: "Dit is de echte opvoeding. We genieten ervan. Ik ben een grote muziekliefhebber en het is super dat dit eindelijk weer mogelijk is."

Voor het tillen van bier is D'Angelo nog iets te jong. Bert: "Ik moet mij een beetje inhouden." Maar een tent opbouwen op de camping hoort zeker bij de opvoeding.

3FM op Pinkpop

3FM doet online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube. Op tv doen Frank Evenblij, Vera Simons en Eva Cleven verslag. Verwacht backstage interviews, reportages, festivalverhalen en heel veel live muziek.

Uitzendingen op NPO 3

  • Zaterdag 18 juni 22:00 uur
  • Zondag 19 juni 22:55 uur
  • Maandag 20 juni 20:25 uur

3voor12 doet natuurlijk ook verslag van het festival en voorzien je via NPO 2 extra en NPO Start van optredens live vanaf het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie