3FM nieuws

Wat zijn de gekste instrumenten ter wereld?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat zijn de gekste instrumenten ter wereld?

Iedereen weet wat een gitaar is. Maar weet jij ook wat een cigarbox-gitaar is? In deze aflevering van Hoe Dan?! duikt 3FM-dj Luc Sarneel in de wereld van ongewone instrumenten. Benieuwd hoe je deze instrumenten kunt leren spelen? Lees dan snel verder!

Melle's instrumenten

Muzikant Melle heeft over de jaren heen een grote collectie van vreemde instrumenten opgebouwd. Zo bezit hij een cigarbox-gitaar, een midwinterhoorn, een theremin en een hoop kalimba's.

Gelukkig voor iedereen die nog nooit van deze instrumenten heeft gehoord, geeft Melle een kleine preview van allemaal. Maar hoe heeft hij die instrumenten leren bespelen?

Voor snaarinstrumenten kun je vaak bij gitaarleraren aankloppen. Bij de andere instrumenten moet je maar net het geluk hebben dat er een leraar is, anders wordt het zelf door middel van 'trial and error' uitproberen.

Toeters en bellen

Of, eigenlijk niet. Samen met het panel wordt er gekeken welke instrumenten mensen al kennen. Als test komen er blinde audiofragmenten langs zonder de vorm van het instrument te zien.

De cuica, dubbele contrabasfluit, glasharmonica en zingende zaag komen voorbij. Maar ook verschillende instrumenten die samenwerken met moeder natuur. Allemaal met een ander geluid en een compleet andere manier van spelen. Je leert hier zelfs hoe je thuis een zaag kan laten zingen!

Benieuwd hoe je dat kan doen? Check dan snel de nieuwste aflevering van Hoe Dan?! hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOE DAN?!

Iedere woensdag om 17:00 beantwoordt 3FM-dj Luc een nieuwe vraag, waarvan je niet wist dat je 'm had, in de YouTube-serie 'Hoe Dan?!' Wat is een gouden plaat waard? Hoe komt je liedje op de radio? Kan een moshpit een aardbeving veroorzaken? En dat allemaal met behulp van professionals en een goed gebekt panel aan 3FM-luisteraars.

Benieuwd naar de volgende aflevering? Abonneer je hier vast op ons kanaal! Of check de afleveringen terug in de playlist!

Ster advertentie
Ster advertentie