3FM nieuws

Fresku en MocroManiac willen belangrijke rappers zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Fresku en MocroManiac willen belangrijke rappers zijn

In een superchaotisch gesprek met 3voor12 praten Fresku en MocroManiac over 'zijlijn-niggers', wat je op elkaars begrafenis zou zeggen en de witte mediawereld.

In een bungalow sleutelen aan muziek

Fresku en MocroManiac waren donderdagavond te gast in 3voor12 Radio. Daar bespraken ze Juice, hun gezamenlijke album dat sinds vandaag uit is. In een bungalow sleutelden ze nachtenlang een nieuwe muziek, daagden ze elkaar uit om tot nieuwe woordgrappen te komen, maar sneden ze ook serieuze thema's aan.

Juice

Juice klinkt als een mixtape uit de jaren 90: oldschool soulvolle p-funk-beats met veel ruimte voor funky gitaartjes, speelse bars en slimme woordgrappen. Titeltrack 'Juice' klinkt alsof Kendick Lamar een track bouwt rondom de baslijn van 'Beat It'. 'Witlof' is een kritisch liedje verpakt in een mierzoete productie met zomers kopstemrefreintje. 'Fraude' gaat duidelijk over rappers van tegenwoordig: "Jullie zijn op fraude, wanneer wordt de game weer de oude? Van die neppe shit kunnen we niet houden". 'Sorry' is een keiharde banger met onder andere Woenzelaar, Pietju Bell, Killer Kamal en Braz: allemaal nogal eigenzinnige jongens uit dezelfde wijk als Fresku. Natuurlijk komt Killer Kamal weer het meest verfijnd uit de hoek: "Ewaaaa sorry dat je moeder wilt neuken met schorriemorrie." En dan zijn er nog de skits en als slot het drieluik 'Tijd Loopt', 'My Will' en 'Besef Dat Je Leeft', waarin de twee fantaseren over hun begrafenis, hun testament en de emo-boodschap dat je gelukkig ook bestaat vandaag. (Bron: 3voor12)

>> Check hier het hele 3voor12 interview

3FM Megahit 'Witlof'

Toen Fresku hoorde dat 'Witlof' juist bij 3FM, "onderdeel van het witte Hilversum", werd uitgeroepen tot 3FM Megahit, voelde het een beetje awkward. "We hebben er best wel over gegrapt toen we het liedje aan het maken waren. 'Het zou wel vet zijn als dit dan een hit wordt.' Want hij heeft wel een beetje dat gevoel, maar dat was meer voor ons een thema-ding. En als 'ie dan toch zo opgepakt wordt..." Check hieronder hun gesprek met Domien.

Ster advertentie
Ster advertentie