3FM nieuws

'Witlof' van Fresku en Mocromaniac is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Witlof' van Fresku en Mocromaniac is de 3FM Megahit

Je hoorde deze dansbare song met f*cking actuele teksten al regelmatig voorbij komen op 3FM. Het nummer over geïntegreerd Nederland is deze week de 3FM Megahit.

Rapper Fresku uit Eindhoven heeft vele kanten. Bijvoorbeeld zijn alter-ego Gino Pietermaai, de cabaretier met een eigen show, maar er is ook een serieuze Fresku die actuele onderwerpen als stereotypering en discriminatie niet uit weggaat. En laat 'Witlof' nou net over dat laatste onderwerp gaan.

De teksten

We weten dat Fresku een woordkunstenaar is, zelfs als het gaat om een onderwerp als discriminatie. "Zoveel witlof dat ik bijna blank wordt, Fresku is de Hema worst in je stamppot."

Fresku kan zelfs vrienden worden met zijn buurvrouw, want hij biedt haar toch even een dagje uit. Lekker naar De vrienden van Amstel, ook al vindt hij het geen reet aan. Zulke dingen moet je blijkbaar doen om geliefd te worden als de nigga van de blanke buurt.

Juice

De track 'Witlof' is het tweede nummer dat gereleased wordt van het aankomende album Juice. Op 31 maart 2017 zal het hele album te beluisteren zijn. Op 1 april zullen de boys een fissa geven om dit album te eren met optredens van gastartiesten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terug in de tijd

Een hele tijd terug bracht Fresku ons ookal een track met Mocromaniac. En ook deze track bevatte een actueel onderwerp. Je zal het niet gemist hebben. We hebben het over het nummer 'Zo Doe Je Dat'. Fresku gaf toen aan dat er te weinig hiphop en 'zwarte muziek' gedraaid wordt op de radio. Giel en Fresku hadden naar aanleiding van die track een interessant gesprek over racisme en hoe dit probleem zou moeten worden opgelost:

Ster advertentie
Ster advertentie