3FM nieuws

Zijn The Chainsmokers veranderd in een band?!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zijn The Chainsmokers veranderd in een band?!

Optreden bij een van de beroemde Amerikaanse Late Night Shows zit standaard in het promopakket van iedere grote artiest. Maar hoe pak je zoiets aan als je DJ bent en geen live-muziek produceert?

Dan wordt het een stuk lastiger. Uitbundig springen en met je vuist in de lucht pompen voor een zittend publiek komt net even wat minder lekker over dan op een festival. Daarnaast willen de tv-programma's het vaak ook niet. Zij willen live-muziek in hun show en laat dat nou net iets zijn wat DJ's niet niet kunnen leveren...

Draaitafeltje ruilen voor een gitaar?

Wil je er toch spelen, dan zit er eigenlijk niks anders op dan je EDM-act om te toveren tot een band. Martin Garrix is een goed voorbeeld van een DJ die hiervoor een vorm heeft bedacht. Hij verruilt zijn draaitafel simpelweg voor een gitaar.

Is dat dan niet een beetje gek? Zeker wel! Maar het verbreed zijn publiek enorm en zorgt ervoor dat miljoenen mensen die zijn muziek anders nooit hadden gehoord nu kennis met hem maken.

The Chainsmokers bij SNL

Een andere EDM-act die het ook is gelukt, zijn The Chainsmokers. Het duo bracht afgelopen vrijdag hun eerste album Memories... Do Not Open uit en werden uitgenodigd bij het grote Saturday Night Live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Chainsmokers Band

Drew en Alex van The Chainsmokers zijn sowieso al uniek in hun genre, aangezien Drew vaak zelf over hun tracks heen zingt. Om 'Paris' live te performen waren er dus niet eens superveel aanpassingen nodig. Alex nam plaats achter wat synths, ze nodigden een drummer en een achtergrondkoortje uit en hoppa je hebt de Chainsmokers-band. En het klinkt nog verdomd goed ook!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie