3FM nieuws

The National brengt emotionele shortfilm uit rondom het nieuwe album

  1. Nieuwschevron right
  2. The National brengt emotionele shortfilm uit rondom het nieuwe album

Op 17 mei trakteert The National de wereld niet alleen op een nieuw album; er hoort ook een short movie van 25 minuten bij! Hij gaat I'm Still Here heten en de film is geregisseerd door Mike Mills. Alicia Vikander speelt de hoofdrol en vertelt het verhaal van een vrouw die niet zichtbaar ouder wordt.

I’m Still Here

Im Still Here is een portret van een vrouw die opgroeit, maar nooit ouder wordt. We zien haar als kleuter en puber naar een volwassene uitgroeien, tot ze uiteindelijk sterft. We zien niet dat ze ouder wordt, maar merken dit wel aan de mensen om haar heen die verouderen. Haar zoontje is aan het eind van de video volwassen, terwijl zij er nog hetzelfde uitziet. Het bericht dat de filmmakers hiermee willen overbrengen is dat herinneringen altijd hetzelfde zullen blijven, hoe erg het leven om je heen ook verandert.

Zonder de film was er ook geen album geweest, zegt Matt Berninger. "Half of the songs were informed by the movie." Veel liedjes zijn geschreven tijdens of na het filmen van de film en de lyrics van de liedjes zijn uiteindelijk soms zelfs ontstaan uit regels van het filmscript. In 'Light Years' krijgen we alvast een voorproefje naar de short movie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'I Am Easy To Find'

The National brengt op 17 mei het nieuwe album I Am Easy To Find uit. Van dat album delen ze vandaag al de nieuwe single 'You Had Your Soul With You'. 3voor12 schrijft over het nieuwe werk: "Met sierlijke strijkers, staccato drums en Matt Berninger die eens niet zijn bromstem opzet". Leer hier alles wat we tot nu toe weten over het album.

Wijnand over The National

3FM-dj Wijnand Speelman is groot liefhebber van de muziek van The National. "Het is perfecte muziek voor in de trein om lekker weg te dromen. Ik verwacht dan ook veel verrassingen op het nieuwe album. Natuurlijk blijft het een beetje dezelfde stijl, maar ‘Light Years’ is net iets te mellow voor mij. Ik verwacht meer power, zoals ‘Bloodbuzz Ohio’ dat bijvoorbeeld wel heeft. De videoclip van ‘Light Years’ is dan wel weer heel dope."

"Als ik bij een concert van The National sta, word ik echt meegezogen in de muziek. Het is muziek voor de ziel. Ik raad je zeker aan om hier naartoe te gaan op Lowlands, waar ze komende zomer staan. Maar wel echt om te genieten van de muziek; als je komt om een feestje te bouwen, ben je aan het verkeerde adres.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The National speelt dit jaar op onder andere Lowlands en Sziget. Zien hoe dat ongeveer gaat? Vorig jaar speelden ze nog op Best Kept Secret. Die show check je hier!

Ster advertentie
Ster advertentie