3FM nieuws

Pinkpop gaat niet door en verplaatst naar 2022

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop gaat niet door en verplaatst naar 2022

Het is officieel, de organisatie van Pinkpop heeft ervoor gekozen om de 2021 editie (die eigenlijk nog uit 2020 kwam) opnieuw een jaar te verzetten.

Het leek allemaal optimistisch toen bleek dat Pinkpop een vergunning aan had gevraagd voor het weekend van 27 t/m 29 augustus. Maar helaas is er vandaag slecht nieuws voor de vaste bezoekers. Het festival heeft officieel besloten om het nog een jaar uit te stellen.

Hiermee voegt het festival uit Landgraaf zich aan de lijst (opnieuw) verzette festivals, net als Rock Werchter eerder deze maand bekend maakte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Headliners

Met de grote headliners was het onhaalbaar om deze editie door te laten gaan. Vooral nadat zowel Pearl Jam als Post Malone hadden laten weten niet op de 2021-editie te kunnen spelen.

Enige troost: Pearl Jam gaat gewoon mee naar volgend jaar als headliner! En, zoals je dat tegenwoordig bij wel meer verzette festivals hoort, blijven de kaartjes gewoon nog een jaartje geldig.

Maar wanneer mag je weer in een roze hoedje lauwe biertjes tikken? Nou, dat wordt het weekend van 17, 18 en 19 juni 2022. Begin maar vast met aftellen!

Gesprek met festivalmanager Niek Murray

Frank en Eva spraken Niek Murray, festivalmanager van het Pinkpop festival, kort in de middagshow.

"Het programma dat we met het festival Pinkpop willen aanbieden, was nu niet haalbaar." gaf Niek Murray aan.

"We zijn al erg druk bezig met het programma van 2022. Na twee jaar geen Pinkpop, gaan we dubbel en dwars terugkomen" beloofde de festivalmanager tot slot!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie