3FM nieuws

Armin van Buuren opent muziekstudio in kinderziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren opent muziekstudio in kinderziekenhuis

Het moet een plek worden waar de kleine patiënten weer even kind kunnen zijn. De plek moet hopelijk zorgen voor ontspanning en muzikaliteit die hopelijk bijdraagt bij de genezing van de kinderen.

De insteek van de studio is dat het ervoor zorgt dat de kinderen het ziekenhuis even vergeten. Van Buuren hangt niet alleen z'n naam aan de studio. Hij is al vaker bij het ziekenhuis geweest om patiënten te bezoeken en een concertje te geven. Hij geeft zelf dan ook aan: "Ik vind kanker een vreselijke ziekte, dat moet natuurlijk zo snel mogelijk de wereld uit. Ik zal me daar op alle mogelijke manieren voor inzetten, maar wat kun je doen als artiest? Ik ben geen dokter en doe geen onderzoek, maar ik ben er wel van overtuigd dat muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de genezing."

120 vierkante meter voor zeven dagen per week muziek

De studio beslaat 120 vierkante meter waar de kinderen zeven dagen per week gebruik van kunnen maken. Het zal natuurlijk gevuld zijn met alle gebruikelijke instrumenten als gitaren, piano en een zanginstallatie. Uiteraard is het instrument van de meester niet achtergebleven, want ook de dj-set staat klaar. Armin hoopt het leven van de jonge patiënten iets te verbeteren: "Al is het maar 0,1 procent, dan is het al de moeite waard."

Het is deze week KWF Collecteweek door heel Nederland, doneren kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie