3FM nieuws

Overleef elke concertwachtrij met deze 8 tips

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Overleef elke concertwachtrij met deze 8 tips

Jagen op gratis toiletten, vergeten telefoonladers en pijnlijke billen: lang wachten voor een concert kan zwaar zijn. Maak het jezelf met deze tips zo makkelijk mogelijk!

Je belandt niet zomaar op de eerste rij voor een concert, nee nee. Daar komt hardcore wachten aan te pas. Urenlang wachten. Om te voorkomen dat je versteend, verkrampt, verhongerd en verveeld in de rij zit en je uiteindelijk geen zin meer hebt in het concert, hebben we een lijstje met acht handige tips gemaakt. Doe er je voordeel mee!

1. Take care of your booty

Stoeptegels, asfalt en beton zijn hard. Na een uur op de grond bivakkeren is de kans groot dat je billen dat niet heel chill meer vinden. Koop een kussentje, kleedje of go big en ga voor een kampeerstoel. Bedenk dan wel even waar je die weer laat zodra je naar binnen gaat.

2. Fix je hapjes en drankjes

Denk een beetje logisch na tijdens het shoppen. Plastic flesjes mogen bijna nergens mee naar binnen, dus het is handiger om kleine pakjes drinken te kopen. Basisschool chic!

Belegde broodjes, fruit en mueslirepen doen het altijd goed en een zak chips smaakt na een aantal uur ook best prima. Dat zoutgehalte moet je ook op peil houden, he.

3. Scout de omgeving voor toiletten

Hydrateren kun je leren, maar je moet het daarna ook weer kwijt. Vaak kun je bij eettentjes in de buurt wel naar het toilet, maar soms moet je iets stiekemer te werk gaan en ninja-style door een winkel heen rennen om gratis naar het toilet te kunnen. Wel een leuke afwisseling met stilzitten in de rij! Goed voor de spieren.

4. Travel light

Tegenwoordig mogen grote tassen sowieso niet meer naar binnen, maar het voordeel daarvan: een klein tasje betekent een snellere tassencheck, en daarmee dus ook extra sprinttijd! Probeer onderstaande situaties gewoon lekker te vermijden.

1 musthave die wel in je tas moet zitten: een powerbank. Je telefoon gaat best hard op zo'n dag en het zou zonde zijn als 'ie om 19:00 gewoon ineens uitvalt.

5. Wees je eigen entertainment

Als je echt in de ochtend al met je vlaggetje klaarstaat is het belangrijk dat je wat entertainment regelt. Download wat 3FM Spotify-playlists, regel een stapel tijdschriften of speel spot-de-artiest bij de backstage-ingang. Genoeg opties!

6. Doe wat concertzaal-research

Kleine poppodia hebben maar één deur en een redelijk simpele set-up, maar grote concertzalen en stadions zitten soms iets ingewikkelder in elkaar. Bespaar jezelf flink wat stress als de deuren opengaan en bekijk van tevoren hoe je het beste naar je plek kunt rennen.

7. Probeer te bonden met je medefans

Natuurlijk voor de gezelligheid, maar ook vanuit praktisch opzicht is dit een goeie. Als je bijvoorbeeld wegsneakt voor een toiletbreak, zijn zij degenen die kunnen zeggen of je wel of niet terug mag in de rij. Voor je 't weet heb je nieuwe vrienden die je bij het volgende concert van die band gewoon weer tegenkomt!

8. Houd het weer in de gaten

Ga je mid-zomer naar een show en is het pittig heet? Fix dan wat zonnebrand, veel water en iets waardoor je in de schaduw kunt zitten.

Is het concert in de herfst en wintermaanden? Dikke kans dat het freaking koud is en je ledematen eraf vriezen als je de hele dag op koud beton zit. Neem daarom óf een dekentje mee, of zo'n superswaggy zilveren warmtekleed. Gaat het regenen? Koop de poncho- en zeiltjesafdeling van de HEMA leeg!

Zo. Succes!

Ster advertentie
Ster advertentie