3FM nieuws

Wie staan er in 2017 op de Nederlandse festivalweides?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie staan er in 2017 op de Nederlandse festivalweides?

Onder andere Radiohead, Green Day en Arcade Fire zijn bevestigd. Lekker bezig Nederland? Dacht 't wel! Maar er gaan inmiddels ook geruchten over een Justin Bieber, Martin Garrix of The Killers. Wij praten je graag even bij.

(Foto: Ben Houdijk)

De 'Holy Grail': Radiohead, Foo Fighters en Arcade Fire

Er zijn twee festivals die nu al indruk maken: Best Kept Secret en het Belgische Rock Werchter. Onze zuiderburen hebben volgens internationale media de 'Holy Grail' van headliners te pakken dit jaar. Radiohead, Arcade Fire en Foo Fighters staan daar als dagafsluiters. Lekker bezig, Werchter!

Best Kept Secret mist alleen Dave Grohl en z'n band, maar wij gokken dat er een fantastische derde headliner naast Radiohead en Arcade Fire zal komen te staan.

Pinkpop

We weten al dat Green Day één avond gaat afsluiten, maar over de rest wordt nog hevig gespeculeerd. Foo Fighters is nog steeds een hele kleine optie, maar deze week werden er ook opeens twee andere namen genoemd. Justin Bieber en Martin Garrix. Whut?!

(Foto: Bart Heemskerk)

Justin Bieber en Martin Garrix

Pinkpop-baas Jan Smeets heeft aangegeven meer dance en hiphop in zijn blokkenschema te willen. Het is geen geheim dat Bieber en Martin Garrix dikke vriendjes zijn en sowieso samen op tour gaan in 't voorjaar van 2017. Daarnaast staan ze beiden op dezelfde festivals rondom Pinkpop. Hé... 1+1=2, toch?

Maar dus ook meer hiphop. Aangezien wij in Nederland in dat genre enorm lekker gaan, verwachten we veel talent van eigen bodem. Maar er wordt ook heel stiekem gefluisterd over afsluiters als Kanye West. Als één Nederlands festival het kan, dan is het Pinkpop! (Onder voorbehoud, want ome Kanye moet eerst het ziekenhuis uitkruipen)

The xx

The xx brengt op 13 januari hun nieuwe album I See You uit en zien we naast een optreden in de HMH sowieso terug op de festivals. Misschien wel de derde headliner voor BKS?

(Foto: Ben Houdijk)

Chef'Special

Chef'Special is de Nederlands festivalknaller van 2017. Ergens volgend jaar kom er een nieuwe plaat en wij kunnen niet wachten om weer met de boys te zingen en dansen in het gras. Dikke kans alleen dat ze na hun Amerikaanse tour met Twenty One Pilots ook veel buiten onze landsgrenzen te vinden zijn. Don't forget about us, please!

Nog even verder dromen?

Coldplay is op tour in het voorjaar, John Mayer brengt natuurlijk een nieuwe plaat uit, The Killers kunnen ieder moment iets droppen en Daft Punk... Tja, Daft Punk. Dream on!

Dus... Waar ga je heen?

Natuurlijk geeft 3FM volgend jaar weer kaarten weg voor festivals als Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret, maar als je 100% zeker wilt zijn van een kaartje zul je echt binnenkort al moeten dokken. Die ticketverkopen zijn er sneller dan je denkt. Succes met sparen ;)

Ster advertentie
Ster advertentie