3FM nieuws

Met Zwolse raplegende Rico op de fiets door Zwolle

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Met Zwolse raplegende Rico op de fiets door Zwolle

In de vierde aflevering van 'De Bagagedrager' springt Roziena Salihu samen met Rico op de fiets om langs drie belangrijke plekken in Zwolle te fietsen.

Zijn verhaal begon in Harderwijk. Maar zijn muzikale reis begon in Zwolle. Je kent Rico natuurlijk van de Zwolse rapformatie Opgezwolle. Hij neemt ons mee van zijn tweede thuis poppodium Hedon, naar het ArteZ Conservatorium waar hij als tiener veel rondliep. Niet als student, maar in de keldergang als schoonmaker. Met teksten op het karretje en de koptelefoon op schreef hij zijn eerste tracks.

In Park De Wezenlanden kijken ze terug op Opgezwolle, waarmee hij samen met Sticks twintig jaar geleden de Zwolse hiphopscene op de kaart zette. Ook komen zijn Arubaans-Nederlandse roots aan bod en welke invloed dat had op zijn jeugd en op wie hij nu is.

Rico
3voor12 volgt Rico, één van de grondleggers van de Zwolse hiphopscene al jaren. Met Opgezwolle lanceerden ze Nederlandstalige rap met een Zwols sausje met hun debuutalbum Spuugdingen op de mic.

Eigen Wereld uit 2006 wordt nog steeds als één van de meest legendarische Nederlandse hiphopreleases beschouwd.

Na die release keerden Rico en Sticks terug als duo in 2017 toen ze de plaat IZM uitbrachten. Na een korte break teasede de rapper onlangs een comeback in Muziekstad Zwolle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Bagagedrager

De Bagagedrager is de nieuwe video-interview-serie van VPRO 3voor12, gepresenteerd door Roziena Salihu. In een combinatie van reportages en spoken word-voiceovers probeert ze artiesten te doorgronden. Ze stapt achterop de fiets om zich langs plekken te laten leiden die vormend zijn geweest. Elke week woensdag verschijnt een nieuwe aflevering via het YouTube-kanaal van 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie