3FM nieuws
BNNVARAVPRO

Pianist Joep Beving covert samen met S10 'De Leven'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Pianist Joep Beving covert samen met S10 'De Leven'

"Soms okura, 8 gangen. Soms tempura, champagne", zingt Sef in zijn hit De Leven. Elf jaar geleden verovert hij met zijn hit en gelijknamige album heel Nederland. Dit jaar kondigen S10 en pianist Joep Beving een cover van het nummer aan die ze primeuren bij Frank en Eva op 3FM.

Bijzondere reden

Waarom zou je een liedje van bijna tien jaar oud coveren? Die vraag heeft een bijzonder antwoord. Het idee achter de cover komt tot stand nadat de manager van Joep te horen krijgt dat hij kanker heeft. Sindsdien is 'De Leven' zijn levenslied. Na verschillende methodes hoort Mark dat hij is uitbehandeld.

Uiteindelijk blijkt dat er in het buitenland nog een speciale behandeling bestaat. Het probleem is alleen: deze is prijzig. Daarom gaan alle opbrengsten van deze nieuwe versie gaan naar het onderzoek voor deze specifieke vorm van kanker.

S10

Over de samenwerking met S10 zegt Joep het volgende: "Als je goed naar deze tekst luistert, weet je al genoeg. Ik heb Stien gevraagd omdat zij op zo'n bijzondere manier een gevoel kan overbrengen."

Check hieronder het hele fragment:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie