3FM nieuws

Katy Perry Witness Tour is één groot spektakel

  1. Nieuwschevron right
  2. Katy Perry Witness Tour is één groot spektakel

Katy Perry staat bekend om haar gigantische producties als het om haar shows gaat. Dat was gisteravond in de Ziggo Dome dan ook zeker het geval. Zelf niet geweest? Hieronder het bewijs.

Publiek opwarmen

Het was aan voorprogramma Tove Styrke de eer om de zaal op te warmen voordat Katy zelf het podium zou bestijgen. De Zweedse zangeres leek de zaal niet écht mee te krijgen, alleen bij haar track 'Say My Name' waren hier en daar wat dansende of head bumping mensen te spotten. Het publiek was ook zo divers dat ieder voorprogramma waarschijnlijk hetzelfde had bereikt.

Na Tove Styrke verscheen er een gigantisch oog op de schermen. Katy hield het publiek duidelijk in de gaten en vroeg zich af: "Waar zitten die mensen dan wel op te wachten?" Blijkbaar de klassieker 'Cha-Cha Slide' van Mister C The Slide Man. Weet je nog... 'Right foot let's stomp. Left foot let's stomp, cha cha now y'all'. De sfeer zat er door die track al lekker in en tien over negen kon de show dan eindelijk beginnen.

Spektakel vanaf moment één

Na een minutenlange intro waarin je door Katy's universum vliegt was ze daar dan eindelijk. Vliegend in een ster verscheen ze tussen de schermen door. "Die intro was zo sick! Ik stond echt zo hard te schreeuwen" vertelde de 19-jarige superfan Gaby ons na de show.

Het werd al gelijk duidelijk dat Katy alles uit te kast heeft getrokken voor haar Witness tour. Vanaf het eerste moment stond het podium vol met gigantische props. Wat we allemaal voorbij hebben zien komen? Mega dobbelstenen, enorme rozen, monsterlijk grote wezens die bestuurd werden door haar dansers en giga zilveren vleesetende planten.

De hele avond sprongen er stagebuilders het podium op om binnen een minuut een totaal andere setting te creëren. Alle props werden met precisie neergezet zodat alles klopte.

Hoogtepunt

Door alle fantastische decors is het moeilijk te zeggen wat een hoogtepunt was van de avond. Waar het publiek het lekkerst op ging was in ieder geval het moment dat Left Shark het podium opgehaald werd. Herinner je je de haai nog die tijdens Katy's Superbowl performance een totaal andere dansroutine geleerd leek te hebben? Die dus.

Er volgde een hilarisch 'gesprek' tussen Katy en Left Shark waarin bleek dat de haai ondertussen een geweldige muzikant was geworden. Om dat te bewijzen werd een een enorme vloer-piano het podium op gebracht waarop de haai allerlei melodietjes begon te spelen. Na een dikke knuffel begon Katy ook nog even 'All You Need Is Love' te zingen. Het publiek ging daar natuurlijk helemaal in mee!

Katy houdt van haar fans

Dat het publiek belangrijk is voor Katy bleek wel uit haar show. Er waren veel momenten om even een babbeltje te maken met alle fans. Over het algemeen waren het momenten die waarschijnlijk in al haar shows terugkomen maar het voelde totaal niet geforceerd. Ook in deze tour was er weer een moment om fans het podium op te trekken. Normaal trekt een artiest iemand op de eerste rij het podium op, lekker makkelijk. Maar Katy niet. Zij spotte twee superfans op de eerste ring. "I don't care how you do it, but get down here with me!" schreeuwde ze. De fans wisten niet hoe snel ze op moesten staan en stonden binnen een paar minuten te basketballen met hun idool.

Terwijl Katy en het publiek aan het wachten waren op de twee fans stal een piepjonge fan ook even de show. Ze deed de viral Swish Swish dance van backpack kid. Zo'n KatyCat verdiende het volgens de zangeres om even in de spotlight gezet te worden. Gelukkig hebben wij de hilarische en schattige beelden nog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefde voor Nederland

Katy was duidelijk ook geïnteresseerd in dat rare Nederlandse taaltje. Zo vroeg ze zich af hoe je Hot & Cold zegt, dankjewel, hou op en ik hou van jou. De show werd een aantal keer stilgelegd voor een kleine cursus Nederlands.

Tijdens een van de praatjes zei Katy: "Sometimes we get in a little bit of trouble here, but it's really fun to be in Amsterdam." Wij vragen ons af wat ze daar precies mee bedoelde. ;)

Happy, sexy, sweet

Katy zat boordevol energie en zorgde ervoor dat het publiek er ook direct lekker inzat. Na de showopener 'Witness' werd het publiek namelijk gelijk getrakteerd op de lekkerste hits. 'Dark Horse', 'Chained To The Rhythm', 'Teenage Dream', 'Hot & Cold', 'Last Friday Night', 'California Gurls' in een jazzy jasje en 'I Kissed A Girl'. Ze kwamen allemaal achter elkaar!

Het eerste gedeelte van de show was daarom een vrolijke bedoeling. Daarna was het tijd voor sexy Katy. 'E.T.' en 'Bon Appétit' brachten een hele nieuwe sfeer met zich mee. Wat ze nog meer meebracht? Een mannelijke paaldanser die rondslingerde aan een bigger than life roos. Nadat Katy aan het einde van 'Bon Appétit' door een vleesetende plant opgevreten werd konden we weer verder met een wat lievere kant van de zangeres.

Voor 'Wide Awake' en 'Into Me You See' verscheen Katy op een vliegende planeet en zweefde zo door de hele zaal. Het is duidelijk dat contact met het publiek heel belangrijk is. Door het uitlopende podium en de vele momenten dat de zangeres door de lucht zweefde heeft bijna heel Ziggo Dome haar van dichtbij kunnen zien. Dat het er nog sick uit zag, was natuurlijk helemaal mooi.

Katy's stem

Dat de zangeres wel degelijk een nootje kan zingen heeft ze meer dan bewezen. Op een paar backingtracks na leek de hele show live te zijn gezongen en alle hoge, lange en lage noten werden gehaald. En dat allemaal zwevend in de lucht, klimmend op dobbelstenen en rennend over het podium. Doe het haar maar na...

Wil je een echte show zien gevuld met zang, dans, grappige momenten en prachtige decors? Katy's got you covered! Katy eindigde de show met "See you next time!". Dat zien we je zeker!

Het concert in GIFjes

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Check daarom hier nog een aantal GIFs van de geweldige avond.

Ster advertentie
Ster advertentie