3FM nieuws

'Orphans' van Coldplay is de nieuwe 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Orphans' van Coldplay is de nieuwe 3FM Megahit

Na vier jaar is Coldplay terug met nieuwe muziek! En je krijgt extra veel deze keer, want de band brengt een dubbelalbum uit: Everyday Life. De plaat is verdeeld in twee kanten, sunrise en sunset, en komt uit op 22 november. En de eerste single hiervan, 'Orphans', is meteen benoemd tot 3FM Megahit!

Zeggen wat je denkt

Coldplay primeurde donderdagavond twee tracks, 'Orphans' en 'Arabesque', in de show van Annie Mac op BBC Radio 1. In een eerder opgenomen interview vertelt Chris Martin hoe de band zich heeft laten inspireren door wat er op politiek en maatschappelijk vlak allemaal is gebeurd de afgelopen paar jaar.

Chris: "Sinds onze vorige tour voel ik de vrijheid om te zeggen wat ik denk, zonder dat ik me zorgen maak om wat anderen denken en of het impact heeft op onze carrière."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sommige teksten op het album gaan over persoonlijke zaken, maar op een aantal nummers kun je brede wereldthema's terugvinden, aldus Chris: "Ik denk dat het goed is als mensen zich in elkaar verplaatsen. Of het nu over kids gaat die Syrië moeten verlaten of mensen die opgegroeid zijn in Baltimore, of waar dan ook. Misschien is het goed om te denken 'ik vraag me af hoe het daar is' in plaats van stilletjes te oordelen van een afstand."

Arabesque

Naast 'Orphans' brengt Coldplay dus ook meteen een tweede nummer uit als extraatje: 'Arabesque'. Die titel ligt al sinds 2008 op de tekentafel, maar het is nu met wat hulp van Stromae toch een nummer geworden! Als je goed luistert hoor je Stromae ook terug op de track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coldplay op Pinkpop?

Verder is er nog niets bekend over een tour, al heeft Pinkpop-baas Jan Smeets in de show van Sander al laten weten dat hij 'de hoop heeft opgegeven' om hen op Pinkpop 2020 te krijgen. "Ik heb begrepen dat zij eerst concerten doen en dan pas weer festivals, dus hoelang kun je vooruit plannen? Ik geef het een beetje op, heb het zo vaak aan die band gevraagd haha!"

Ster advertentie
Ster advertentie