3FM nieuws

Naaz: "Ik herken mezelf in het verhaal van Linh"

  1. Nieuwschevron right
  2. Naaz: "Ik herken mezelf in het verhaal van Linh"

Het is de hele week Pride week op 3FM en daarom hoor je verschillende verhalen van mensen uit de LHBTQIA+-community op 3FM. Eén daarvan is Linh, die sinds haar 15e weet dat ze op vrouwen valt maar het vooralsnog niet tegen haar Vietnamese ouders durfde te vertellen. Je leest het hele verhaal hier. Vanochtend was ze digitaal te gast in de ochtendshow en had 3FM-dj Wijnand een kleine verassing voor haar...

Linh

Linh wil eigenlijk alleen maar andere mensen inspireren en tonen dat je de stap best kunt zetten. De coming out heeft haar vooral vrijheid gebracht. Ze kan nu zichzelf zijn en is blij met de stap.

Linh: "Het gaat nu veel beter dan eerst gelukkig. M'n tante heeft onlangs ook weer een gesprek met m'n moeder gehad en dat hielp. M'n moeder staat er al ietsje meer voor open. Het stond echt op ontploffen, ik wilde mezelf kunnen zijn!"

Herkenning

"De pijn van de ruzie is kleiner dan de pijn die je voelt als je het opkropt.", zegt de Rotterdamse zangeres Naaz die te gast was in de studio. Naaz komt zoals ze het zelf zegt uit het Midden-Oosten en is opgegroeid met het idee dat je geen vriendinnetjes mag hebben en met iemand vanuit dezelfde religie moet trouwen.

Toch heeft ze nu een vriendje van een andere afkomst, buiten haar eigen religie en heeft ze het haar ouders durven vertellen. Ze legt uit hoe ze zich herkent in het verhaal van Linh.

You're The Only Exception

Check daarna ook meteen de cover van 'The Only Exception' van Paramore die ze speciaal voor Linh speelde.

PRIDE WEEK OP 3FM

De hele week is het dus Pride Week op 3FM met als afsluiter zaterdag 1 augustus de 3FM Pride List 2020 vanaf een boot in Amsterdam (waar jij binnenkort kaarten voor kunt winnen). Check 3FM.nl/pride voor alle informatie!

Ster advertentie
Ster advertentie