3FM nieuws

Frontman Years & Years speelt in serie over aids

  1. Nieuwschevron right
  2. Frontman Years & Years speelt in serie over aids

Je kent hem misschien als frontman van Years & Years, maar neemt tegenwoordig nog een afslag in zijn carrière. Olly Alexander speelt sinds kort namelijk in een Channel 4 serie over aids.

It's A Sin

Dat zegt de 30-jarige zanger in een groot interview met NME. In de vijfdelige serie It's A Sin speelt hij een jonge, homoseksuele man die z’n weg probeert te vinden in een nieuwe wereld. De serie volgt vier vrienden en speelt zich af in de jaren tachtig van de vorige eeuw terwijl er een nieuwe onbekende ziekte om zich heen grijpt.

Ondanks dat de zanger zelf inmiddels 30 jaar oud is, speelt hij zonder moeite de 18-jarige Ritchie. Lees de rest van het interview hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Years & years

De frontman van het Engelse trio Years & Years maakt zich al jaren hard voor de rechten van de LHBTQIA+-gemeenschap. Daarom was de keuze voor deze serie een makkelijke. Nieuwe muziek van Years & Years laat dus nog even op zich wachten.

“When I was younger, there was a real willingness to gloss over the whole period of the Aids crisis. There was no mention of gay people in my school anyway, so there was nothing inclusive in the syllabus. When I got older, part of my self-discovery as a gay man is reconciling what this whole Aids epidemic really means; and what it means to my identity and my community."


Ster advertentie
Ster advertentie