3FM nieuws
NTR

WOO HAH! 2021 wordt in gang gezet!

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. WOO HAH! 2021 wordt in gang gezet!

Dat zegt festivaldirecteur Ruud Lemmen zondagavond tijdens Vera On Track. Er is namelijk eindelijk meer zekerheid sinds de toezegging van het steunpakket voor de evenementen.

Garantiefonds

Vorige week kwam de Overheid met het bericht dat er een steunpakket van €300 miljoen komt voor de evenementensector. En dat is goed nieuws, dat betekent namelijk dat festivalorganisatoren kunnen beginnen met opbouwen en produceren. Mochten de evenementen uiteindelijk toch niet doorgaan, hoeven ze deze kosten niet uit eigen zak te betalen. Echter geldt dit wel alleen voor de evenementen ná juli.

Ruud: "Heel fijn nieuws, maar eigenlijk ook tweeledig. Enerzijds zijn we er heel blij mee en is het heel goed. Maar anderzijds ook wel een domper voor alle evenementen die voor 1 juli plaatsvinden natuurlijk. Beetje mixed feelings dus."

Spelregels

Daarnaast zijn ook alle 'spelregels' nog niet helemaal duidelijk, wat betekent dat festivals nog niet precies weten waar ze aan toe zijn. "Alleen de periode en het bedrag is toegezegd. Maar ik ben ook nog wel benieuwd naar de precieze voorwaarden. Is het geld voor degene die als eerste komt met kosten? Of wordt het voor een deel gedekt? Maar feit is dat het geld er is en dat is fijn."

WOO HAH! 2021

Maar wat betekent dat voor het festival dat op 9, 10 en 11 juli plaatsvindt? Ruud: "Het team is inmiddels kleiner doordat we alle ZZP’ers hebben moeten laten gaan, maar die hebben we wel nodig nu. En ook de tijd hebben we nodig om het festival te kunnen realiseren. We kunnen dus nu weer financieel verplichtingen aangaan met podiumbouwers, techniekbedrijven, etc. Maar je kunt ook de mankracht weer inzetten om alles weer te produceren."

Bekendmaking line-up

"We gaan uit van de line-up zoals we die geboekt hebben en hopelijk over niet te lange tijd bekend kunnen maken. Veel artiesten komen uit Amerika en ons geluk is dat deze grote artiesten een dag van te voren in hun privé-jet kunnen stappen en die komen wel. Ze hebben geen 15 productie vrachtwagens bij zich wat grote headliners van andere festivals wel hebben. Dus als Amerika een beetje opschiet met vaccineren, hebben wij goede hoop dat er redelijk wat Amerikaanse artiesten naar WOO HAH! komt."

Ster advertentie
Ster advertentie