3FM nieuws

Kendrick Lamar is nog steeds die guy uit Compton

  1. Nieuwschevron right
  2. Kendrick Lamar is nog steeds die guy uit Compton

Kendrick Lamar heeft een nieuwe track uitgebracht en iedereen praat erover. Niet gek, want 'Humble' valt op. Qua lyrics en qua video. We vroegen 3FM-dj Angelique Houtveen wat ze van het nummer vindt.

Nog steeds die guy uit Compton

"Hij's hard! Kendrick heeft natuurlijk zijn hele soulvolle, jazzy en funky kant, maar dit is ook Kendrick Lamar. De man van de echte lyrically rap. Ik vind dat lekker. En die veelzijdigheid vind ik vet. Hij kiest met 'Humble' ook niet voor veilig. Sommige mensen kennen hem van zijn hits met Maroon 5 ('Don't Wanna Know'), Sia ('The Greatest') en The Weeknd ('Sidewalks'). Maar nu laat hij weer even zien dat hij nog steeds die guy uit Compton is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artistieke video's

Samen met manager Dave Free maakte Kendrick de videoclip. Voor 'Alright' wonnen ze in 2015 meerdere MTV Video Music Awards (Video of the Year, Best Male Video, Best Hip Hop Video en Best Direction). De video's van The Little Homies, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn altijd artistiek. Er zitten veel boodschappen in die je niet meteen ziet en doorhebt. Op de clip voor 'Humble' kun je ook meerdere theorieën loslaten.

Kendricks boodschap

Angelique: "Veel rappers in de game zijn obsessed met money. Kendrick zegt: sit down en be humble. Wees bescheiden. Dat is zijn boodschap."

Nieuw album

Het lijkt erop dat Kendrick de opvolger van To Pimp A Butterfly (2015) dropt op 7 april. In zijn vorige track, 'The Heart Part 4', die hij uitbracht op 23 maart, lijkt hij daarnaar te hinten: "You know what time it is, ane up, this is in forever / Y'all got 'til April the 7th to get y'all shit together."

Ster advertentie
Ster advertentie