3FM nieuws

Fanverhalen: "Ik ben eigenlijk 24/7 bezig met Kensington"

  1. Nieuwschevron right
  2. Fanverhalen: "Ik ben eigenlijk 24/7 bezig met Kensington"

Ik ben Els van de 3FM Online redactie. In de vorige 'Fanverhalen' sprak ik fans van One Direction. Met deze serie duik ik dieper in de wereld van fans. Deze keer de fans van Kensington. Oftewel: Fansingtons.

FANSINGTONS

Charlotte (16), Eva (14) en Esmee (13) zijn alle drie toegewijde ‘fansingtons’ (fans van Kensington). Alle drie hebben ze een Kensington-fanaccount op Instagram, waar ze dagelijks actief zijn.

Maar waarom zijn deze meiden eigenlijk fan van Kensington? Charlotte vertelt: “Ik vind hun persoonlijkheid superleuk, de vriendschap die in de interviews te zien is. De muziek is natuurlijk ook fantastisch, vooral live!” Eva vult aan: “De energie die in de nummers zit vind ik erg mooi. Er zijn nummers die je je beter laten voelen als je je slecht voelt, maar ook nummers voor als je je vrolijk voelt.”

Esmee met haar merch

FANACCOUNTS

Charlotte en Eva posten dagelijks op hun fanaccount op Instagram. Er is daar dan ook genoeg te doen voor fansingtons volgens Eva: “Op Instagram dm wordt heel veel gepraat onderling. Ik chat veel met een paar meiden die ik heb leren kennen. In het begin hadden we het alleen over Kensington, maar nu zijn we ook elkaar leren kennen.” De drie meiden zijn het eens over wat het leukste is aan een fanaccount: praten over Kensington met andere fans. “Mijn ouders werden er gek van dat ik alleen maar over Kensington praatte,” vertelt Eva.

Eloi zwaait naar Eva

Via Instagram kan je gelukkig veel andere fansingtons leren kennen die met je over Kensington willen praten. Esmee heeft veel andere fansingtons ontmoet en ook Eva had van tevoren niet verwacht dat ze er zoveel nieuwe vrienden door zou maken: “Er zijn groepsapps op whatsapp en op Instagram DM waarop heel veel met elkaar gepraat wordt. Het is echt leuk dat ik nu met leeftijdsgenoten over Kensington kan praten, want bij mij op school is bijna niemand fan.” Voor Charlotte geldt dat ook. “Ik heb de andere fansingtons nog nooit in het echt gezien, maar je maakt toch een beetje vrienden ofzo. Dat is ook een van de redenen dat ik het account heb aangemaakt, want mijn vrienden zijn niet zo van de Kensington.”

“Mijn ouders werden er gek van dat ik alleen maar over Kensington praatte!”

Esmee vertelt dat haar fanaccount ook een manier is om de band extra te supporten. Ook merken de meiden dat ze met hun edits andere fans blij kunnen maken. Charlotte: “Ik plaats de foto’s en filmpjes omdat ik het zelf leuk vind, maar ik weet dat andere fans het ook leuk vinden om te zien.”

Teams

De fansingtons verdelen zich onderling in ‘teams’. Je bent lid van het team van je lievelings-bandlid. Eva is het meeste van fan Eloi en is dus lid van team Eloi. “Als er nieuwe mensen in de groep komen, wordt altijd gevraagd bij welk team ze horen,” vertelt ze. En is het dan altijd gezellig? Bijna altijd, zegt Eva. “Soms is er wel eens ruzie, omdat mensen denken dat ze alles weten. Dan ontstaat er een ruzie over wie de grotere fan is.”

De fansingtons zijn helemaal thuis in de vriendschap van de bandleden onderling. Ze gebruiken op instagram ook de bijnamen die de bandleden voor elkaar gebruiken. Zo wordt zanger Eloi Youssef ‘Bundy’ genoemd.

Kensington 24/7

Esmee is dagelijks veel bezig met Kensington. “Ik heb een vriendinnetje dat ook heel erg fan is. Als wij elkaar zien, gaat het alleen maar over Kensington.” Eva gaat nog een stapje verder: “Ik ben eigenlijk 24/7 bezig met Kensington. Het zit altijd in m’n hoofd, en het hangt ook door mijn hele kamer.” Ze maakt zelf namelijk ook schilderijen van Kensington. Die post ze ook op Instagram, en dat blijft niet onopgemerkt: “Het Kensingtonaccount heeft een keer gereageerd op dit schilderij op Instagram, dat was wel heel erg gaaf!”

Eva met haar zelfgemaakte Kensington schilderij

Eva met haar zelfgemaakte Kensington-schilderij

Sinds het concert op 5 december is Charlotte helemaal om: “Ik luister sindsdien nonstop Kensington, ik luister echt niks anders meer.” Dat vind ik een lange tijd om maar één band te luisteren, ik kan niet eens één dag hetzelfde luisteren. Daar heeft Eva geen last van, vertelt ze. “Soms ben ik wel eens een nummer zat, maar dan zet ik gewoon een ander album op.”

FANFICTION

Charlotte schrijft ook fanfiction over Kensington. Dat doet ze op de site Wattpad, waar mensen allerlei verhalen kunnen uploaden. Op de site is veel fanfiction te vinden, over allerlei artiesten. Over Kensington zijn er al 219 verhalen te vinden, waarvan de populairste 4.900 keer gelezen is. Charlotte heeft al 17 hoofdstukken geschreven. “Alle Kensington-verhalen zijn met veel fantasie geschreven, vaak zijn ze heel onrealistisch. Het is niet professioneel ofzo, maar leuk voor fans om te lezen,” vertelt ze.

"Ik luister sinds het concert nonstop Kensington, ik luister echt niks anders meer.”

INTERACTIE

Interactie met de band is belangrijk voor fansingtons. Esmee zou graag een keer een reactie willen van de bandleden: “Ik reageer vaak op hun stories op Instagram, maar ik snap wel dat ze daar te druk voor zijn om terug te reageren.” Eva had meer geluk: “Ik heb een keer ergens een e-mailadres gevonden van Eloi. Toen heb ik samen met een vriendin een mail gestuurd en binnen tien minuten kregen we een persoonlijk mailtje terug. Toen ik de melding kreeg begon ik meteen te gillen en te huilen. Ik kon niks, ik was helemaal in shock. Ik vond het zo geweldig!”

De mail die Eva kreeg van Eloi

De mail die Eva kreeg van Eloi

ben jij ook fan van kensington?

Vergeet dan niet te stemmen op Kensington voor de 3FM Awards! Geen fan van Kensington? Er zijn nog heel veel andere genomineerden. Stemmen kan hierrrrr.

Ster advertentie
Ster advertentie