3FM nieuws

Son Mieux op Sziget: "Het is een eer om dit festival te openen"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Son Mieux op Sziget: "Het is een eer om dit festival te openen"

Niemand minder dan Son Mieux opent op de donderdag van Sziget de MainStage! Hiermee deelt de Haagse band het podium met bijvoorbeeld een Florence and the Machine, Billie Eilish en Imagine Dragons. 3FM-dj Jamie spreekt ze vlak nadat ze het podium afkomen.

Een eer om op Sziget te staan

Het voelde voor de band dan ook echt als een eer om überhaupt op het festival te staan: "Veel festivals in Nederland voelen dan toch een beetje als werk, het hoort er gewoon bij. Maar Sziget, dat is echt een eer. We staan hier een f*cking Hongarije dit te doen. Slechts een uur na ons staat Foals op hetzelfde podium, en hierna Florence + The Machine."

Tijd voor tranentrekkers?

De muziek van Son Mieux, op misschien 'The Mustard Seed' na, is heel vrolijk, zonnig en dansbaar. Maar wordt het niet eens tijd voor een tranentrekker? Of gaat het te goed, vraagt Jamie zich af. Hiermee zit ze blijkbaar in de juiste richting: "Er komt heel misschien wel wat aan..." Maar wanneer dan? "Wanneer er meer water uit de lucht komt, komt er misschien ook meer water uit de ogen". Dat belooft veel goeds voor (hopelijk) dit najaar al?

Check hier de rest van het interview, waar Jamie met de band onder andere hun waanzinnige fashion, de KitKat Club in Berlijn, onderlinge irritaties en emo-meetings spreekt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM op Sziget 2023

Al jaar en dag reizen duizenden Nederlanders af naar Budapest om daar te genieten van Sziget. Het grootste muziekfestival van Hongarije. Dit jaar staan onder andere Billie Eilish, David Guetta, Florence + The Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford & Sons en Sam Fender op het programma.

Jamie Reuter gaat namens 3FM naar het festival om verslag te doen. Dus verwacht epische sfeerbijdrages op de radio, de leukste content op social media, interviews met de beste artiesten en hopelijk weet ze ook nog wat live materiaal los te peuteren. Blijf hier op de hoogte van Sziget 2023.

Voeg jezelf toe aan de 3FM Sziget Whatsappgroep

Ster advertentie
Ster advertentie