Naar homepage
3FM nieuws

3FM-dj Sander draait op skate-event voor Oekraïne
BNNVARA

foto: Rianne Bargerfoto: Rianne Barger
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sander draait op skate-event voor Oekraïne

Aankomende zondag organiseert Rutger van der Steen een benefiet-evenement in Rotterdam om geld in te zamelen voor Oekraïne. Het is een skate-event, waar je ook als niet-skater veel kan zien en beleven. 3FM-dj Sander Hoogendoorn gaat daar draaien. Hij spreekt Rutger in de ochtendshow om aandacht te schenken aan dit bijzondere evenement.

Alle opbrengsten naar Oekraïne

Rutger had al heel lang het idee om een skateboard gerelateerd event te gaan organiseren. Het concept was geschreven, maar door de Corona-pandemie moest dit worden uitgesteld. Toen het weer kon, kwam de verschrikkelijke situatie in Oekraïne om de hoek kijken. Hierdoor heeft Rutger ervoor gekozen om alle opbrengsten naar Giro555 over te maken. "Het is altijd makkelijker om iets niet te doen, dan om het wel te doen."

Sander is er zelf ook bij aanwezig, hij gaat namelijk draaien. De ochtendshow-dj vertelt dat hij vroeger veel de game Tony Hawk's Pro Skater speelden en nu met het idee kwam om een set samen te stellen met alleen maar liedjes uit die soundtracks. Of het ook gaat lukken, weet Sander nog niet, maar het klinkt in zijn hoofd in ieder geval heel vet. Het zal een hoop herinneringen ophalen bij de aanwezigen, denkt Rutger.

"Naast het skaten, is er genoeg te doen, ook als je niet op wieltjes kan staan." Er is ook kunst, food-stands, een stadsstrand en je kan zelfs je haar laten knippen door een barbier. Het evenement is op 24 april in het Poolcafé in Rotterdam.

Bekijk hier het hele fragment

Ster advertentie
Ster advertentie