3FM nieuws

Jaap Reesema schrijft met Snelle een ontroerend liedje over Oekraïne

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Reesema schrijft met Snelle een ontroerend liedje over Oekraïne

Speciaal voor Radio555 sloot zanger Jaap Reesema deze ochtend aan bij de uren van Mattie Valk en Wietze de Jager. Hij heeft een nummer geschreven, samen met Snelle, die toepasselijk is op de situatie in Oekraïne. Het nummer is geïnspireerd op de vragen die zijn kinderen stellen. Ondanks dat het nummer vanaf nog afgemaakt moet worden, speelt hij hem live voor de actie.

"Wat is oorlog?"

Jaap legt uit waar dit nummer over gaat. "De afgelopen 2/3 jaar was niet zo'n leuke periode in de wereld." Zijn zoontje van 5 kwam met allerlei vragen over de gebeurtenissen in de wereld. Zoals "Wat is oorlog?" en "Waarom is er ruzie?". Voor Jaap was dit altijd moeilijk om er antwoord op te geven, want je vertelt liever niet helemaal de waarheid om hem nog even te beschermen.

Wietze herkent dit bij zijn eigen kinderen. "Ze verbinden ook veel met elkaar". Zijn zoontje van 3 vroeg zich ook af wat oorlog was, waar zijn dochter van 5 op reageerde "Dat is dat mensen tegen elkaar gaan vechten tegen de corona." Ze linken dingen aan elkaar, omdat ze via het internet en tv toch wel veel horen en meekrijgen.

"Eigenlijk denk je, laat dit maar even zo zijn, want wat moet je dan eigenlijk vertellen," gaat Jaap verder. Het ontroerd hem hoe kinderen de oplossingen zien, het is voor hun zo makkelijk als "Ja het is toch niet nodig, het kan toch ook anders." Dit inspireerde hem om een nummer te schrijven, samen met Snelle. Deze is nu ook heel toepasselijk op de situatie met Oekraïne. Het is een vers nummer, want vanavond wordt hij pas helemaal afgemaakt. Maar speciaal voor vandaag doet hij hem live op de radio.

Bekijk het optreden hier terug:

Radio555: Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Help ons mee door te doneren. Dat kan via deze link!

Radio555 is een samenwerking van NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Je hoort de gezamenlijke uitzending maandag 7 maart van 06:00 tot 21:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie