3FM nieuws

Lana Del Rey: "Noem me geen racist, want dat is bullshit"

  1. Nieuwschevron right
  2. Lana Del Rey: "Noem me geen racist, want dat is bullshit"

Lana Del Rey heeft gereageerd op haatreacties die ze ontving via Instagram. Ze reageert eerst op het feit dat er gezegd wordt dat Lana misbruik mooi maakt, daarna kreeg ze daar weer commentaar op. Aardig wat drama dus.

Dit artikel is geüpdatet, de originele tekst begint onder Lana's IGTV-video.

UPDATE 25 mei

Lana Del Rey heeft een IGTV video geplaatst op Instagram waarin ze praat over het drama dat de afgelopen tijd om haar heen hing. Ook bij Timur bleef dit niet onopgemerkt: hij had een lief bericht voor haar.

In de video geeft ze aan dat ze erover op wil houden, maar dat ze toch graag eerst wil toelichten wat ze bedoelde met bepaalde uitspraken. Ze licht nogmaals toe dat haar originele bericht niks te doen heeft met afkomst en huidskleur. Verder vertelt ze dat ze deze video maakt voor de vrouwen die niet de vrijheid hebben om te doen wat ze willen doen, door haat. Ze zegt dat zij gewoon zal blijven doen wat ze al doet, poëzie en muziek schrijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het begin

Het begon allemaal met een post van Lana waarin ze reageerde op commentaar dat ze misbruik zou verheerlijken. Ze benoemt dat artiesten zoals Doja Cat, Ariana Grande, Cardi B, Kehlanu, Nicki Minaj en Beyonce kunnen zingen over sexy zijn, weinig kleding dragen en seks. Lana is het er niet mee eens dat ze niet mag zingen over verliefdheid in een relatie, ook al is die relatie niet perfect. Ze vindt dat ze mag zingen over wat ze meemaakt en hoe zij zich daarbij voelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

My favorite fucking people

Doordat de meerderheid van de artiesten die ze noemt een getinte huidskleur hebben werd haar post door sommige mensen geïnterpreteerd als racistisch. Lana Del Rey heeft daar snel op gereageerd en benoemt dat ze juist enorm van de genoemde artiesten houd en dat ze alleen dezelfde vrijheid wil om te zingen over wat zij wil zoals die artiesten dat hebben. Lana zegt dat ze iedere andere artiest had kunnen kiezen, maar dat ze juist voor haar favoriete artiesten ging. Afkomst of huidskleur heeft er dus niks mee te maken.

Wat vind jij? Ben je het eens met Lana of was dit niet zo'n slimme actie?

Ster advertentie
Ster advertentie