3FM nieuws
BNNVARAVPRO

Frank gaat een blokje om met voetballer Siem de Jong

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank gaat een blokje om met voetballer Siem de Jong

In aanloop naar 3FM Serious Request 2021 loopt 3FM-DJ Frank van der Lende een blokje om met voetballer Siem de Jong. 3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van de ontbossing in het Amazonegebied. Samen met het Wereld Natuur Fonds zamelt 3FM geld in om deze ontbossing tegen te gaan.

Kinderen

Voetballer Siem de Jong maakt zich ook hard voor het klimaat. Praten over klimaat en natuur hoor je niet vaak in de voetbalwereld, maar Siem probeert daar verandering in te brengen. Hij is zich gaan verdiepen in de klimaatcrisis sinds hij vader is geworden.

Video niet beschikbaar

Voetbal

Niet veel voetballers spreken zich uit over het klimaat, terwijl het een invloedrijke groep mensen is. Stukje bij beetje begint er verandering in te komen. Zo zijn er al bij enkele clubs al afspraken over plastic bekertjes. De clubs gebruiken alleen hard cups en zien af van de wegwerpbekertjes in het stadion. Het gaat de goede kant op, alleen speelt er nog een extra druk op de spelers: “Als je wat wil zeggen in de voetballerij, moet je ook goed spelen op het veld.”

Video niet beschikbaar

We Play Green

Siem is ook aangesloten bij een klimaatplatform voor profvoetballers: ‘We Play Green’. Deze organisatie werft spelers, fondsen en probeert bewustzijn te creëren in de voetbalwereld. Samen met oprichter Morten Thorsby is Siem bezig om meer inzicht te krijgen hoe je duurzamer te werk kan gaan in het voetbal. Want als er niks aan het klimaat wordt gedaan, kan straks niemand meer voetballen.

Video niet beschikbaar

Check hier de hele aflevering met Siem de Jong

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie