3FM nieuws

3FM Exclusive Jett Rebel over de videoclip van 'Perfect Lady'

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Exclusive Jett Rebel over de videoclip van 'Perfect Lady'

Grote artiesten die live optreden op vette locaties, voor een handjevol 3FM-luisteraars. Dát is 3FM Exclusive. De allereerste editie was met Editors in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg en deze keer is het de eer aan Jett Rebel. Op wel een hele bijzondere locatie...

Naar bed met Jett Rebel

Heb jij altijd al een keer met Jett in bed willen liggen? Dan is dit je kans! De nieuwe 3FM Exclusive vindt namelijk plaats in de Posthoornkerk in Amsterdam, op BEDDEN. Yes, je leest het goed. Op donderdagavond 1 november wordt de kerk omgetoverd tot een gigantische slaapkamer. Je kunt dus gewoon vanuit bed genieten van dit prachtige live optreden. Tickets voor dit optreden kun je winnen, de naam zegt het al, exclusief bij 3FM.

Interview

Een aantal weken geleden spraken wij met Jett Rebel! We vroegen hem het hemd van het lijf over de videoclip van 'Perfect Lady'. Wat is het verhaal achter deze visuele zoektocht in een droge, hete woestijn?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hey Jelte! Het lijkt erop dat je in je nieuwe video een kwellende zoektocht ondergaat door de woestijn, op zoek naar de liefde?
"Nou, dat zeg je eigenlijk wel goed ja, haha."

Kun je vertellen waar we precies naar kijken?
"'Perfect Lady' is heel persoonlijk nummer. Het gaat écht over mij en over mijn zoektocht en vraagtekens naar mijn verleden. Het is geschreven vanuit mijn belevingswereld, maar als je het nummer luistert, kan het ook over jou gaan. Ik wilde dat gevoel overbrengen in de video. We hebben ons best gedaan om het op een bepaalde manier open te laten."

Waar is de video opgenomen?
"Op een geheime locatie... Haha, nee, ik denk dat het dus belangrijk is om dat niet te zeggen. Dan blijft het open. Nu kan het overal zijn, op een andere planeet, noem maar op. Als ik zeg waar het is, verdwijnt de illusie."

Waarom koos je juist voor dit beeld?
"Ik wilde met deze clip buiten mijn comfort zone treden. Mijn video's hebben altijd een humoristische inslag gehad en ik heb mijn best gedaan om dat nu te voorkomen. Dit is een serieus nummer en dat moest gevisualiseerd worden naar een videoclip. Daarom zie je me ook niet zingen, dansen, optreden. Je ziet me daar echt slecht gaan in de woestijn, op zoek naar de waarheid."

Je albumcover voelt provocerender. Naakt liggend en zwoel kijkend op een roze satijnen doek. Die look and feel komt niet per se terug in de video, of missen we iets?
"Ik wilde in de clip juist het contrast laten zien, de onderbelichte kant. Aan het einde van de dag ben ik ook maar gewoon een normale jongen, zoals in de video."

Je treedt buiten je comfort zone door de 'normale jongen' te laten zien en voelt je juist op je gemak wanneer je naakt op een satijnen doek ligt?
"Ja, gek wel eigenlijk hè."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je zei eerder over je nieuwe album: "Dit is het beste album dat ik kán maken, op de meest catchy manier die ik maar kan verdragen." Wat bedoel je daar precies mee?
"Ik maak geen muziek om geld te verdienen, maar we leven wel in die wereld. Het liefste maak ik alleen maar de muziek die ík leuk vind, maar daar is niet echt een grote markt voor, dus ergens moet ik een compromis sluiten met mezelf. Popmuziek anno 2018 is heel anders dan de popmuziek waar ik blij van word, denk aan Fleetwood Mac of Michael Jackson. De popmuziek van nu is vaak een beat met een ge-autotunede stem."

Wat moeten we verder nog weten over je nieuwe album?
"Dit is het uitgewezen moment om een keer een album uit te zitten en antwoord te krijgen op al je vragen. Dit is the essential Jett Rebel, een soort Greatest Hits met alleen maar nieuwe nummers."

Dat gaan we zeker doen <3

Ster advertentie
Ster advertentie