3FM nieuws
KRO-NCRV

Boaz (Goldband) over pasgeboren dochtertje Kees in gesprek met 3FM-dj Wijnand

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Boaz (Goldband) over pasgeboren dochtertje Kees in gesprek met 3FM-dj Wijnand

Vorige week vrijdag verscheen de nieuwste single van Goldband, genaamd ‘You & Me’. Ter viering van schoof Boaz Kok, één derde van Goldband, aan bij Wijnand in de Ochtend om het te hebben over de nieuwe plaat, maar ook vooral over zijn pasgeboren dochter.

Een eigen minimens

Hits, uitverkochte concertzalen en prijzen zijn allemaal hartstikke mooi. Maar Wijnand vermoedt dat Boaz met zijn pasgeboren dochtertje belangrijkere zaken in het leven nu heeft. “Kan mij die kloteband nou schelen, joh”, grapt hij.

Wijnand is benieuwd wat Kees in het leven van Boaz brengt. “Alle clichés zijn waar, man. Ik wil niet meer werken ik wil alleen maar thuis zijn. Het is niet te beschrijven.” De nachten beschrijft hij dan wel met een dubbel gevoel. “Het is zwaar, maar het maakt eigenlijk ook geen reet uit.”

Als ware papa’s onder elkaar vertelt Boaz nogmaals dat het super cliché is, maar dat “alleen mensen die ook vader zijn het begrijpen.” Wijnand, vader van twee dochters, kan hem daarin helemaal vinden. “Het is zo bijzonder om het met andere vaders te kunnen delen, het is echt een soort magie.”

‘You & Me’ & 3FM Awards

Wijnand koppelt ‘You & Me’ aan Kees en vraagt of Boaz dat ook zo ziet. “Onder andere”, vertelt Boaz. “Het gaat om situaties waar je alles om je heen laat vallen om jezelf alleen maar te focussen op diegene en jijzelf. Dat kan een kindje zijn, een relatie zijn, maar ook een 3FM-dj zijn!”

Kees haar geboorte vond plaats op 15 maart. Zes dagen later, op de 3FM Awards was Boaz er sinds de geboorte weer voor het eerst op uit. “Dat voelde ook wel weer heel lekker. Lekker een beetje votten met die gasten.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan het einde van het interview verrast Wijnand Boaz met het nieuws dat ‘You & Me’ bekroond wordt tot 3FM Megahit. Zijn reactie? “Hahaa, yes!” Bekijk hieronder het gehele fragment.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie