3FM nieuws

Bono biedt excuses aan voor gratis album

  1. Nieuwschevron right
  2. Bono biedt excuses aan voor gratis album

In een Q&A-video op Facebook biedt U2-frontman Bono een soort van zijn excuses aan voor het automatisch downloaden van hun nieuwe album 'Songs Of Innocence' naar 500 miljoen iTunes-bibliotheken.

U2 heeft maandag 14 oktober een video op hun Facebook-pagina geplaatst waarin ze vragen van fans beantwoorden. Een fan stelde een vraag over over hun nieuwe album Songs Of Innocence dat via iTunes gratis verkrijgbaar is: "Willen jullie alsjeblieft nooit meer een album via iTunes uitbrengen dat automatisch gedownload wordt in playlists. Het is echt heel onbeleefd." Bono bood hiervoor zijn excuses aan, het kwam alleen nog niet heel overtuigend over. Kijk en luister zelf maar.

"Oeps, dat spijt me echt"

In het filmpje biedt Bono een soort van zijn excuses aan en zegt: "Oeps, dat spijt me echt. Ik had dit prachtige idee en we lieten ons erdoor meeslepen. Artiesten zijn erg gevoelig voor dat soort dingen. We hadden een beetje grootheidswaanzin, we waren vrijgevig, voegden er wat zelfpromotie aan toe en we waren bang dat de nummers, waar we zoveel van ons leven aan geschonken hebben, niet gehoord zouden worden." Hij voegt eraan toe: "Er is een hoop ruis buiten. Ik denk dat we een beetje luidruchtig werden om daar overheen te komen."

Songs Of Innocence

U2 bracht op 9 september, tijdens het Apple event, hun nieuwste album Songs Of Innocence uit. De plaat werd automatisch en gratis gedownload naar 500 miljoen iTunes-bibliotheken. De band en Apple kregen veel kritiek over zich heen door deze actie. Het bedrijf lanceerde zelfs een pagina waarop ze uitleggen hoe het album weer uit iTunes verwijderd kan worden.

Ster advertentie
Ster advertentie