3FM nieuws

Vivian en Eva doen hun #openup tijdens de show van Joram

  1. Nieuwschevron right
  2. Vivian en Eva doen hun #openup tijdens de show van Joram

4 op de 10 jongeren schamen zich voor psychische problemen en voor 55% van de jongeren voelt het als een taboe om over hun problemen te praten, dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt. De week van 6 tot en met 12 april staat daarom in het teken van jongeren met psychische problemen. 3FM-dj Joram Kaat nodigde Eva en Vivian uit in zijn show zodat zij hun heftige verhaal konden delen.

"Ik heb een jaar lang niet gepraat"

Eva heeft haar hele jeugd veel last gehad van schaamte. "Waar dat precies vandaan kwam weet ik niet, maar ik was er helemaal mee doordrongen. Ik durfde me niet eens te bewegen, omdat ik me afvroeg of ik het wel goed deed." Toen haar ouders een camping begonnen in Frankrijk, veranderde haar leven compleet. Ze durfde niet langer te praten, uit angst dat haar Frans niet goed was: "Ik heb een jaar lang niet gepraat. Ik doe alles voor je, maar ik praat niet." Benieuwd naar het hele verhaal van Eva? Luister hier haar #openup terug.

Video niet beschikbaar

"Toen ik 10 was, werd ik seksueel misbruikt"

'Jarenlang heb ik geleefd met een geheim', zo begint de blog van Vivian. Vivian is namelijk als tienjarig meisje voor een langere periode seksueel misbruikt. "Op het moment dat dit opnieuw gebeurde toen ik twintig was, dacht ik dat het wel aan mij moest liggen. Ik vond dat het mijn eigen schuld was, want ik had er vast om gevraagd." Daarbij werd Vivian gepest en alle problemen leidden ook nog eens tot een eetstoornis. Vivian was niet gelukkig met zichzelf en zocht dat geluk buiten zichzelf. Ben je benieuwd naar de rest van de #openup van Vivian? Ze heeft haar hele verhaal gedeeld op 3FM.

Video niet beschikbaar

Tips

Wat kun je tegen je problemen doen? En wat moet je omgeving juist wel en niet doen? Eva en Vivian geven een aantal tips.

Video niet beschikbaar

Luister hier de hele uitzending terug.

ZIT JE ERGENS MEE OF ZIE JE HET (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM CONTACT OP MET MIND KORRELATIE. CHECK 3FM.NL/OPENUP VOOR MEER VERHALEN. #OPENUP IS EEN INITIATIEF VAN 3FM EN MIND.

Ster advertentie
Ster advertentie