3FM nieuws

Atze de Vrieze: "Er is veel onduidelijkheid over evenementen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Atze de Vrieze: "Er is veel onduidelijkheid over evenementen"

Vanmorgen belde 3FM-dj Sander Hoogendoorn met muziekjournalist Atze de Vrieze van 3voor12 over het afgelaste festivalseizoen en de onduidelijkheid over de poppodia.

Festivals verboden tot 1 september maar concerten niet?

De afgelopen weken is er vaak gevraagd door de festivalorganisatoren voor meer duidelijkheid met betrekking tot het festivalseizoen. Gisterenavond kwam die duidelijkheid er dan eindelijk: "De evenementen gaan niet door tot 1 september. Dit jaar dus geen Pinkpop, geen Vierdaagse en geen Zwarte Cross."

Toch is er veel onduidelijkheid ontstaan de afgelopen weken. Zo ook bij Atze: "Wanneer je een festival organiseert of op een weiland of park een concert gaat organiseren dan moet je daar los een vergunning voor aanvragen, deze festivals hebben meldplicht. Het is nu onduidelijk over de evenementen die géén vergunningsplicht hebben. Dat zijn er veel, neem alle concerten in Paradiso of TivoliVredenburg, die hebben geen vergunningsplicht. Nu staat er specifiek in de plannen van de minister van het kabinet aangegeven dat die maar tot en met 19 mei verboden zijn. Dat betekent dus theoretisch gezien dat de kans er nog is dat ná 19 mei weer iets mogelijk is, dat horen we dan de week daarvoor. Er is dus heel veel onduidelijkheid over en dat vind ik wel een kwalijke zaak." Beluister het hele gesprek hieronder.

Discoballen, de coolste outfit en je beste dancemoves!

Door de afgelaste evenementen zijn er steeds meer feestgangers aan het experimenteren met Zoom. Maar hoe maak je van een Zoom call nou een topfeest? Atze: "Wat je steeds vaker ziet is dat mensen er iets creatiefs van proberen te maken, dat je van een toeschouwer een deelnemer maakt door een discobal op te hangen, je allervetste outfit aan te trekken en daadwerkelijk uit je dak te gaan. Dan krijgen andere mensen ook meer zin om te dansen. Maak er iets van!" Alles hierover hoor je in de nieuwe podcast De Machine.

Ster advertentie
Ster advertentie