3FM nieuws

In 24 uur van tweet naar app: Terence bouwt streamingplatform voor concerten

  1. Nieuwschevron right
  2. In 24 uur van tweet naar app: Terence bouwt streamingplatform voor concerten

Tim Hofman riep afgelopen weekend al zijn volgers op: of er iemand was die een platform wilde bouwen voor het betaald livestreamen van concerten. Terence twijfelde geen moment en ging direct aan de slag. Binnen 24 uur bouwde hij een volledig platform. In de ochtendshow vertelde Terence over zijn app en website.

Betaald livestreams kijken

"Het is heel jammer dat alle festivals en concerten nu afgelast worden. Daardoor zijn we eigenlijk aan het denken gegaan: hoe vet zou het zijn als we die artiest in deze tijden tóch kunnen steunen, dat ze toch hun tickets kunnen verkopen?" Tim Hofman tweette het, Terence vond 't een geweldig idee en ondernam gelijk actie.

Hij maakte een app waar je kunt zien wanneer en wie er live gaat op een bepaald moment. Vervolgens kan je tickets kopen om van het optreden te genieten, waardoor de artiest in kwestie er nog wat aan overhoudt ook! Daarnaast kun je ook merchandise en albums kopen via het platform.

Artiesten steunen

Hometour Events is een site waar luisteraars en artiesten zich gratis kunnen aanmelden. Over een paar weken zal iedereen een mail ontvangen waarmee ze gelijk de eerste tickets kunnen kopen. Momenteel zijn er al meer dan 1000 aanmeldingen en zijn er ook al artiesten die meewerken aan het platform, waaronder Yellow Claw, Charly Luske, Jeroen van der Boom, Akwasi en Anna Nooshin.

De bedoeling is dat artiesten zélf hun ticketprijs kunnen bepalen, waardoor jij dus je favoriete artiest kan steunen door het kopen van een kaartje voor livestreams.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie