3FM nieuws
NTR

Bolis Pupul is co-host bij Vera: "Dankzij openheid herkennen mensen zich in mijn muziek"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Bolis Pupul is co-host bij Vera: "Dankzij openheid herkennen mensen zich in mijn muziek"

Maak kennis met de Belgische artiest Bolis Pupul! Pitchfork noemde zijn debuutalbum Letter To Yu nu al één van de beste platen van het jaar, hij speelde al uitverkochte shows met Charlotte Adigéry en deze zomer staat hij voor het eerst solo op Down The Rabbit Hole.

Gisteren was Belgisch muzikant en producer Bolis Pupul te gast bij Vera On Track. Grote kans dat je hem al hebt zien optreden op Lowlands of Best Kept Secret samen zijn trouwste partner in crime: de Belgische zangeres Charlotte Adigéry. Samen veroverden ze de hele wereld met shows in o.a. New York, Glastonbury en Australië. Nu doet ie het solo.

Boris Zeebroek (zijn echte naam) koos en uur lang de muziek en vertelde over de reis naar Hong Kong die hij maakte voor zijn debuutalbum als solo-artiest: Letter To Yu. Alles begon met een reis naar zijn roots in Hong Kong. Daar schreef hij een brief aan zijn overleden moeder. Met wat aanmoediging van het iconische dj/ producersduo Soulwax ontstond het eerste album van Bolis Pupul.

Letter To Yu

Letter to Yu is een ode aan zijn moeder, die hij verloor in 2008 in een verkeersongeval. Boris reisde in 2018 voor het eerst naar Hong Kong, de geboorteplaats van zijn moeder. "Ik wou verbinden met iets in mijn leven wat ik nog niet kende en dat was Hong Kong. Ik wou mezelf beter leren kennen. Tegelijkertijd voelde ik me tijdens die reis enorm geïnspireerd om dingen op te nemen met mijn gsm en een keyboardje. Zo is die plaat spontaan ontstaan."

Het is pas toen hij terugkwam in Gent, bij Stephen en David Dewaele (Soulwax) in de DEEWEE Studio dat de brief en de muziek samenkwam. "Zij hebben mij dat extra zetje gegeven. Net als een coach die zijn voetballers tot het uiterste drijft."

"De eerste dag dat ik in Hong Kong was, was ik zodanig overmand door emoties dat ik besefte dat mijn moeder er niet meer was en dat ik haar enorm hard miste. Toen heb ik een brief geschreven aan haar in mijn eigen woorden. "Die openheid en kwetsbaarheid zorgt ervoor dat mensen zich in mijn muziek kunnen herkennen. Ik ben heel blij als mensen mij schrijven: "I can relate" over het nummer 'Completely Half'".

Bekijk hier de volledige co-host met Bolis Pupul:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bolis Pupul staat op zaterdag 6 juli om 18:30 in de Fuzzy Lop op Down The Rabbit Hole.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00 uur tot 22:00 uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie