3FM nieuws

Geen nieuwe acts de komende tijd? "We gaan stil komen te staan"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen nieuwe acts de komende tijd? "We gaan stil komen te staan"

Kensington, Chef'Special en De Staat, drie grote Nederlandse bands die allemaal ooit helemaal onderaan de ladder zijn begonnen. Maar hoe kan je je ontpoppen als nieuwe act, nu er geen shows meer zijn en festivals hun line-up doorschuiven?

"De hele keten staat stil"

3FM-dj Sander Hoogendoorn belde over dit onderwerp met muziekjournalist Atze de Vrieze van 3voor12. Hoe breek je door als artiest richting de main stage? "Je moet een hit hebben op het juiste moment, ze moeten niet om je heen kunnen" en dan kun je op grote festivals zoals Pinkpop spelen.

Maar met het verplaatsen van alle line-ups naar volgend jaar, zijn alle plekken al bezet op festivals. "De keten van hoe artiesten zo'n plek verdienen is verstoord. Normaal breng je bijvoorbeeld een plaat uit in januari, je speelt op Noorderslag, je gaat het clubcircuit in, speelt misschien tijdens de Bevrijdingsfestivals en kunt dan misschien de overstap maken naar Pinkpop." Zo is het bijna onmogelijk om je te ontpoppen als nieuw talent.

De muziek gaat z'n weg wel vinden

Het gaat dus erg moeilijk zijn om door te breken als nieuwe artiest de komende tijd. Maar Atze ziet het alsnog positief in: "Uiteindelijk gaat de popmuziek z'n weg wel weer vinden, maar misschien gaat het even kosten om een nieuwe vorm te vinden. Maar dat komt vanzelf wel." Stof tot nadenken dus. Hier kan je het volledige interview terugluisteren:

Ster advertentie
Ster advertentie