3FM nieuws

Waar is Owl City van 'Fireflies' nu?

foto: Adam Youngfoto: Adam Young
  1. Nieuwschevron right
  2. Waar is Owl City van 'Fireflies' nu?

In 2009 bracht Owl City, het muziekproject van Adam Young, ‘Fireflies’ uit. Met bijna 800 miljoen streams op Spotify is het dan ook niet gek dat het nummer dit jaar weer in de 3FM Top 1003 van deze Eeuw staat. Maar wat doet Owl City nu, meer dan een decennium na de release van dit iconische nummer?

‘Fireflies’

De muzikale carrière van de inmiddels 37-jarige Young startte in de kelder van zijn ouders in Owatonna, Minnesota in de Verenigde Staten waar hij begon met experimenteren met elektronische muziekproductie. Op het platform MySpace creëerde de Amerikaan een trouwe fanbase, maar het was de release van ‘Fireflies’ die zorgde voor een wereldwijde doorbraak. Young schreef het nummer in een periode van slapeloosheid en raakte geïnspireerd tijdens een kampeertrip door een meteorenregen oftewel vallende sterren, die hij inbeeldde als vuurvliegjes.

Coco Moon

Een aantal jaren later dook de muzikant de studio in met Carly Rae Jepsen en produceerde de zomerse single ‘Good Time’. Hierna heeft Owl City nog verschillende albums uitgebracht, waaronder Cinematic in 2018 en Coco Moon in 2023. Echter bleef een nieuwe hitnotering uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels heeft Young MySpace ingeruild voor Instagram, waar hij zijn trouwe fans op de hoogte houdt van zijn nieuwe muzikale projecten én van zijn broodbakkunsten. Alleen al daarom wil je hem volgen. Op dit moment is Owl City ter ondersteuning van het album Coco Moon op tournee in de Verenigde Staten.

Top 1003 van deze Eeuw

‘Fireflies’ is terug te vinden in de 3FM Top 1003 van deze Eeuw op plek 200. Kan jij ‘m nog meezingen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie