3FM nieuws

VoorAan viert vijfjarig jubileum van Billie Eilish haar debuutalbum met fans

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. VoorAan viert vijfjarig jubileum van Billie Eilish haar debuutalbum met fans

Het debuutalbum van Billie Eilish WHEN WE ALL FALL A SLEEP, WHERE DO WE GO? bestaat alweer vijf jaar. Reden voor een feestje! 3FM-dj's Jamie en Olivier hebben de 3FM Live Box omgetoverd tot dé plek waar de allergrootste Billie Eilish fans van Nederland zich verzamelen om dit jubileum te vieren. Tijdens de uitzending werd het hele album gedraaid, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kregen fans en een moment om te delen wat dit album voor hen betekend heeft.

Verjaardagsfeestje

De 3FM Live Box is omgetoverd tot woonkamer, waar een groot verjaardagsfeestje wordt gegeven. En wat is een verjaardag zonder taart? Niks natuurlijk. Daarom is er ook een slagroomtaart aanwezig met het hoofd van Billie Eilish erop. Het kaarsje met getal '5' wordt aangestoken en luidkeels wordt 'Lang zal ze leven' gezongen door de aanwezige Billie Eilish-fans. Eén van deze fans is Eveline. Zij heeft de zangeres al meerdere keren mogen ontmoeten, maar daar is het niet bij gebleven. "Ik stond op haar Snapchat en ze herkende mij de tweede keer." En dat alles omdat ze een zelfgemaakt shirt aanhad van een vriendin, waar Billie haar hoofd op was te zien.

3FM Exclusive

Een paar maanden na de release van het debuutalbum van Billie Eilish trad zij op in de Metaal Kathedraal in Utrecht, voor de 3FM Exclusive! Daar speelde ze vijf nummers: 'Ocean Eyes', 'Bellyache', 'When The Party's Over', 'Idontwannabeyouanymore' en 'Bury A Friend'. Het laatstgenoemde nummer vindt 3FM-dj Olivier zo bijzonder, dat hij deze versie niet wil gatekeepen. Het nummer wordt akoestisch gespeeld, want door een blessure aan haar been kon ze even niet het hele podium over springen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Billie Eilish museum

Een andere die-hard fan die aanwezig is in de studio is Romy, zij heeft allerlei verschillende dingen van Billie Eilish in haar collectie. Ze zou een museum kunnen beginnen. Om haar nek draagt ze drie kettingen van de zangeres, maar thuis heeft ze ook een ukelele. Die heeft Billie in samenwerking met een ukelelemerk heeft uitgebracht. Maar daar houdt het lijstje nog niet op, in haar collectie vind je ook:

  • Handtekeningen
  • Stageschoenen
  • Fotoboek
  • Andere boeken
  • Foto's
  • Alle platen
  • 'When The Party's Over'-pop
  • Posters
  • Shirts

Geslaagd feestje

Je zou dus kunnen zeggen dat de allergrootste fans zich verzameld hebben in de 3FM Live Box en die hebben er samen een geslaagd feestje van gemaakt. Het album heeft immers veel voor hun betekend. Naast alle fans, heeft het album ook een grote betekenis voor veel (beginnende) vrouwelijke artiesten in de muziekindustrie. Luister hier het hele album:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie