3FM nieuws

Waarom zou een platenmaatschappij in zee gaan met de Cash Me Outside-chick?

foto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom zou een platenmaatschappij in zee gaan met de Cash Me Outside-chick?

Het zal je het vorig jaar vast niet zijn ontgaan. Een tijd terug dook er een fragmentje op uit het legendarische tv-programma Dr. Phil.Een 14-jarig meisje nam geen blad voor de mond en noemde het publiek 'hoes' en riep 'Catch Me Outside How About That?' (maar dan wat onduidelijker). En nu komt ze naar Nederland!

12 juli naar Nederland

Inmiddels heeft ze meerdere singles uitgebracht en geeft ze ook echt optredens. Op 12 juli kun je haar gaan checken in de Melkweg in Amsterdam. Inmiddels heeft ze een flink platencontract getekend. Bij hetzelfde label als Bruno Mars en Ed Sheeran. UHM, WHUT?!

Het verhaal achter Danielle

Op 15 september 2016 was de 13-jarige Danielle samen met haar moeder te gast bij Dr. Phil. De moeder van Danielle schakelde Dr. Phil in omdat Danielle auto's stal en eigenlijk gewoon onhandelbaar was als dochter. Het publiek genoot wel van de hele situatie en lachte regelmatig om de dingen die Danielle zei. Op een gegeven moment is ze er he-le-maal klaar mee en roept ze naar het publiek "Cash me outside how bow that?" Die ene zin zorgde voor een wereldwijde storm aan memes en alles wat Danielle daarna deed werd van alle kanten gevolgd door het internet. Check vooral dit fragment effe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rapper Bhad Bhabie

De inmiddels 14-jarige Danielle besloot slim gebruik te maken van haar beroemdheid en werd rapper. Haar eerste track 'These Heaux' is inmiddels al 27 miljoen keer bekeken. Ze noemt zichzelf Bhad Bhabie en wat je van het nummer vindt mag je helemaal zelf invullen natuurlijk. Ze wil in haar track vooral duidelijk maken dat ze niet zoals 'these hoes' is. Natuurlijk met een kleine knipoog naar de aflevering met Dr. Phil. Met een flinke bak autotune en een soort trapbeat zorgt ze ervoor dat er mega veel mensen haar clip bekeken. Aan de clip te zien wil je écht geen ruzie met deze sassy chick van 14.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Platenmaatschappij heeft er ook wat aan

Uit de laatste berichten blijkt Bhad Bhabie een plantencontract te hebben getekend bij Atlantic Records. Even voor de duidelijkheid: da's dezelfde maatschappij als Ed Sheeran, Bruno Mars, Anne-Marie en Coldplay. Ze zagen het aantal streams van de rapper en daar konden ze waarschijnlijk wel wat mee. Het zou gaan om een miljoenencontract, dus auto's stelen hoeft de 14-jarige voorlopig niet meer, in ieder geval. Dat heeft ze erg goed voor elkaar. Waarom zou Atlantic dat doen? Er zijn wel een aantal redenen te bedenken waarom ze deze meid op hun schip willen hebben.

1. Ze verdienen er veel geld aan

2. Ze heeft een flinke fanbase

3. Ze zorgt voor sensatie en krijgt daarmee veel aandacht

4. Ze is, hoe je het ook wendt of keert, een badass

5. Ze is een internetmeme, alles wat ze doet zal dus opgepakt worden door het internet

Gaat dit werken?

Dat is iets wat de toekomst moet uitwijzen. Dat je je aansluit bij een platenlabel betekent niet direct dat je ook succesvol gaat worden. Een groot deel van de artiesten levert dit namelijk helemaal niks op. Maar ook als je niet bij een maatschappij aangesloten zit kan het niks worden. Het is dus, ook voor Bhad Bhabie een grote gok. Ook kun je zeggen dat ze niet per se veel fans heeft, maar gewoon veel volgers heeft omdat mensen willen zien wat ze doet. Ze zijn opzoek naar sensatie en hopen dit bij haar te vinden. En net als bij iedere andere internetmeme, waait het een keer over. Maar je weet maar nooit, wie weet wordt Bhad Bhabie wel een unaniem belachelijk groot succes.

Ster advertentie
Ster advertentie