3FM nieuws

Chester Bennington op nieuwe (oude) Linkin Park track te horen

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Chester Bennington op nieuwe (oude) Linkin Park track te horen

Het is een mooie dag voor fans van Linkin Park. In het 20-jarig jubileum heeft de band een eerder niet gereleasete nummer uitgebracht. Natuurlijk is daar dan ook een hele bekende stem te horen...

'Lost'

Sinds 2017 is het stil geweest rondom de band, na de plotse dood van frontman Chester Bennington hebben zij besloten om het muziekmaken als formatie even opzij te leggen. Onder de naam Linkin Park is dan ook al lang niks meer verschenen, maar daar is nu verandering in gekomen!

Speciaal voor het 20-jarig bestaan van hun best verkochte album Meteora releast de band een nog nooit eerder uitgebrachte track 'Lost'. Wel geeft de band direct aan dat ze vooralsnog niet van plan zijn om te gaan touren of weer de studio in te duiken. Dus echt nieuwe muziek hoef je voorlopig niet te verwachten.

Mike Shinoda, de andere frontman, laat dit dan ook heel duidelijk weten: "Elke keer als de band iets zegt of doet, begint iedereen in de hype train op te starten. En wij willen alleen maar zeggen: nee, nee, nee, nee! Niet instappen!" Enfin, gelukkig kun je in ieder geval genieten van een (voor jou) nieuw nummer met Chester, en dat is ook zeker wat waard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meteora Man

Naast de herkenbare muziek is de cover van het album ook zeer herkenbaar. En aangezien het album weer prominent in de spotlight komt te staan de komende tijd. Dus tijd om een eeuwenoude vraag (die je je misschien nog helemaal niet had afgevraagd) te beantwoorden: wie staat er nou eigen op de cover?

De link is namelijk eentje met Nederland! Gehurkt zie je namelijk de Nederlandse graffiti-artiest Delta (geboren als Boris Tellegen), die bezig is met de cover art van Meteora. Huh? Hoe kan dat nou?!

Origineel was het de bedoeling dat Boris een grote muurschildering zou maken voor de voorkant. Die zou ook de verdere aankleding van het informatieboekje van de CD verzorgen. Benieuwd hoe dat proces ging? Het hele proces is gevolgd, gefilmd en uitgebracht in deze korte documentaire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie