Naar homepage
3FM nieuws

Indian Askin: 'Het was zo'n feest dat zelfs m'n moeder op de after van de afterparty was'

  1. Nieuwschevron right
  2. Indian Askin: 'Het was zo'n feest dat zelfs m'n moeder op de after van de afterparty was'

Met hun tweede album net uit is Indian Askin 'slow but steady' naar de top aan het gaan! Vanochtend waren ze te gast bij Sanders Vriendenteam om 'On And On' live te spelen én effe bij te praten over hun nieuwe muziek.

Feessie

"Ik voel me goed verschrikkelijk," begint Indian Askin als het over de releaseparty gaat. Nodig veel vrienden en familie uit op een plek waar niet eens een podium staat, gooi daar een goeie rockshow en flink wat alcohol bij en je hebt een verschrikkelijk goed feest. Goed verschrikkelijk, verschrikkelijk goed. Get it? "M'n moeder was zelfs op de after van de afterparty, zó'n feest was het!"

Another Round

Another Round, het tweede album van de band, hebben ze als collectief gemaakt. Dat is ook meteen het grootste verschil met hun debuut, wat meer een 'best of' is van de jaren voor het debuutalbum.

Bij het eerste album werkte frontman Chino Ayala veel solo. Another Round is doelgericht en als collectief gemaakt. Dat is te horen door minder jams en strakkere songs. Deze keer kon hij met zijn bandgenoten sparren over eventuele sounds, akkoorden of partijen. Iedereen blij!

Met zijn allen

Chino: "Deze keer had ik drie extra mensen die konden meedenken over de nummers. Het waren echt goeie sessies. De rest heeft op mijn manier die plaat gemaakt, maar dat was dus ook een nieuwe ontwikkeling voor de rest van de band."

Drummer Ferry: "Meer betrokken zijn is heel relaxed, ik snap de nummers nu beter." Bassiste Jasja vanaf de achtergrond: "Volgende keer ga ik wel alles samen met Ferry inspelen hoor, ben er klaar mee!"

Indian Askin in de 3FM Live Box

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zin in meer nieuwe muziek?

Volg dan onze 3FM Now Playing-playlist op Spotify!

Ster advertentie
Ster advertentie