3FM nieuws

Joost Klein door naar finale Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein door naar finale Eurovisie Songfestival

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zit erop, en goed nieuws: Joost is door naar de finale! Van de 16 acts die vanavond op het podium in Malmö stonden, is Joost één van de 10 die door is. Op zaterdag 11 mei vindt de finale plaats.

Alles volgen rondom Joost en het Songfestival? Check 3FM.nl/joost.

Door naar finale

Voorafgaand de finale zag het er al goed uit voor Joost. ‘Europapa’ staat al weken hoog in de lijst van de bookmakers en staat hij bij de televoting zelfs op plek 2. De halve finale bestaat volledig uit televoting, waardoor Joost al gauw kans maakte om in de top 10 te eindigen.

Joost moest als allerlaatste optreden in de tweede halve finale. Het was voor fan en criticus ook de eerste keer dat ze het liveoptreden van ‘Europapa’ konden aanschouwen. Samen met zijn achtergronddansers en Stuntkabouter achter de synthesizer en Appie Mussa als vogel liet Joost de officiële live act van ‘Europapa' zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overmorgen vindt de finale plaats in de Malmö Arena. Daar moet Joost niet alleen de televoters inpakken, maar ook de vakjury. De vakjury zal mogelijk iets minder royaal met de punten strijken, maar feit blijft dat Joost met deze act zichzelf goed in de kaart heeft gezet. Of zoals hij zelf altijd zegt: “Trust the process”.

Ster advertentie
Ster advertentie