3FM nieuws

Joost dropt disstrack richting de bookmakers

foto: @joostklein op Instagramfoto: @joostklein op Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost dropt disstrack richting de bookmakers

Tussen alle repetities en interviews door is Joost in Malmö de studio ingedoken om de bookmakers te dissen. Joost is klaarblijkelijk geïrriteerd dat hij bij de bookmakers zakte, nadat er speculaties rondgingen dat zijn inzending “een grapje” zou zijn.

Meer weten over Joost en het Songfestival? Check 3FM.nl/joost!

Eerder al gaf Joost in een interview met De Telegraaf aan dat veel mensen denken dat zijn inzending een grapje is, waarop Joost duidelijk aangaf dat dat wel een “hele slechte grap moet zijn”. Sindsdien plaatst hij op sociale media verschillende foto’s van een a4’tje, met zogenoemd “Breaking News”.

Onder deze spannende titel staat de tekst: “Bookmakers don’t want you to vote for him, this is not a joke entry.” Hiermee geeft Joost een duidelijke knipoog naar iedereen die twijfelde aan zijn integriteit; het songfestival neemt hij bloedserieus.

Disstrack

Sinds gisteren deelde Joost in zijn Instagram story een kleine snippet van wat werk in de studio. Kort daarna was er een mp3-bestandje te horen van de track ‘malmö freestyle!!!!!!!!’.

In de track vertelt Joost dat hij niet in Zweden is voor geld en dat zijn liedje echt geen grap is, maar dat hij hier juist is voor de kunst die hij kan maken met zijn vrienden. Ook vertelt hij dat hij dit onder meer doet voor zijn vriend Käärijä, de vorige inzending van Finland, door wie Joost geïnspireerd is geraakt. Beluister het fragment hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds de eerste beelden van repeterende acts opdoken, is Joost wat gezakt in de lijst van de bookmakers. Vlak voor zijn trip richting Malmö stond Joost nog in de top drie, inmiddels staat hij op plek zes, nadat Ierland hem heeft ingehaald van plek vijf. Mocht je meer willen weten over wie bookmakers zijn en wat hun rol is binnen het Eurovisie Songfestival? Bekijk onderstaande explainervideo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie