3FM nieuws

IJsland sluit ravijn waar Justin Bieber clip opnam na massatoerisme

  1. Nieuwschevron right
  2. IJsland sluit ravijn waar Justin Bieber clip opnam na massatoerisme

Is it too late now to say sorry? Eigenlijk wel, want de IJslandse kloof waar Justin Bieber in 2015 de clip voor 'I'll Show You' opnam is gesloten vanwege het massatoerisme. Oeps... De kloof: Fjadrárgljúfur, kan de toeristenstroom niet meer aan en heeft nu maanden de tijd nodig om te herstellen.

Hoewel de meningen verdeeld zijn over de schuld van de Canadese zanger, houdt het IJslandse milieuagentschap Bieber verantwoordelijk voor de enorme stroom toeristen. Sinds 2015 zouden de bezoekersaantallen met zo'n 50 tot 80 procent zijn gestegen en dat zorgde voor veel schade aan de kloof. Het was eigenlijk de bedoeling dat het ravijn maar twee weken gesloten zou zijn, maar na onderzoek van de milieuorganisatie is besloten om de plek minimaal tot juni te sluiten om zo goed mogelijk te herstellen melden verschillende media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weersomstandigheden

De IJslandse toeristenbranche is minder blij met de uitspraken van het milieuagentschap en denkt dat de schade aan de kloof een andere reden heeft. "IJsland kent extreme weersomstandigheden. De lente kan door de smeltende sneeuw bijzonder nat en modderig zijn. Eigenlijk zouden we moeten zorgen voor een betere infrastructuur zodat de kloof altijd bezocht kan worden", zegt een woordvoerder van de toeristenbranche.

Struggles

Hopelijk komt het nieuws niet te hard aan bij Justin, want het gaat sowieso al niet zo lekker met de zanger. Hij zou namelijk in behandeling zijn voor een depressie en trok een tijdje geleden aan de bel via Instagram. "Ik wilde jullie een kleine update geven over wat ik op dit moment doormaak. Ik ben behoorlijk aan het worstelen met mezelf op het moment. Ik heb helemaal geen grip meer op mijn eigen leven en voel me raar. Het komt altijd goed, dus ik maak me geen zorgen, maar wilde alleen contact met jullie zoeken en vragen om voor me te bidden. God is trouw en jullie gebed werkt echt, bedankt", liet de Canadees via een emotioneel bericht via Instagram weten. Check het hele verhaal hier.

Ster advertentie
Ster advertentie