3FM nieuws

De evolutie van Mumford & Sons in 6 foto's

  1. Nieuwschevron right
  2. De evolutie van Mumford & Sons in 6 foto's

In 2007 sloegen Marcus, Ted, Ben en Winston de handen ineen om samen verder te gaan als Mumford & Sons. Inmiddels draaien ze al meer dan tien jaar mee in de muziekindustrie. En in die jaren is niet alleen de banjo ingeruild: ook de colberts hebben plaats moeten maken voor blouses en een kek spijkerbroekkie.

Het allereerste begin

De échte diehard fans herkennen deze foto misschien nog wel van back in the days. Mumford & Sons had tijdens het maken van deze foto nog niet eens een album, maar wel een aantal nummers als 'Hold On To What You Believe', 'The Banjolin Song' en 'Feel The Tide'. Zeker even opzoeken op YouTube als je fan bent van Sigh No More.

Sigh No More

In 2009 kwam dan eindelijk het eerste album uit: Sigh No More. Mumford & Sons brak door met 'Little Lion Man'. Winston had voor het gemak zijn favoriete hoed nog maar eens opgezet voor deze foto.

Winston heeft geen hoed meer!

We beginnen de mannen al een beetje meer te herkennen op deze foto. Winston heeft inmiddels zijn hoed afgezet (misschien om zijn haar tot de lengte te kunnen laten groeien als het nu is?).

Babel

Ah, Winston heeft zijn hoed aan Ted geleend! We maakten ons al zorgen. Okay, terug naar het verhaal: fans zijn een beetje op de proef gesteld, ze moesten namelijk drie jaar wachten op het tweede album. Maar goed, dan heb je ook wat, want Babel was weer net zo prachtig als het vorige. Net als de muziek zijn de looks in 2012 nog een beetje in in de folky stijl. Máár... dat wordt snel anders!

Wilder Mind

Want weer 3 jaar later, in 2015, gooide Mumford & Sons het roer 360 graden om. De banjo werd ingeruild voor elektrische gitaren en de colberts voor stoere spijkerjacks en strakke leren jasjes. De mannen zijn een nieuwe weg ingeslagen en dat mocht iedereen weten!

Delta

Dit is voor veel nieuwe fans vast een herkenbaar beeld. Deze foto is namelijk heel recent. Hij is namelijk gemaakt in 2018, toen we ook Delta mochten verwelkomen. De band lijkt hun draai te hebben gevonden en écht door te hebben wie ze zijn en wat voor muziek ze willen maken.

3FM Mega Exclusive

De Britse folkrockband Mumford & Sons geven donderdag 9 mei een intiem privé-optreden, exclusief voor 3FM. Op een bijzondere locatie in Amsterdam speelt de band een akoestische set waar één gelukkige 3FM-luisteraar samen met 50 vrienden bij kan zijn. Lees hier alles over deze speciale 3FM Mega Exclusive.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie