3FM nieuws

Tones and I op Pinkpop 2022: "I'm a live performer first"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Tones and I op Pinkpop 2022: "I'm a live performer first"

Toni Watson begon ooit als straatmuzikant in Melbourne toen ze nog een tiener was, en vormde samen met een gitarist een duo. De gitarist heeft ze inmiddels ingewisseld voor een solo-avontuur met synths en een loop pedaal, en daar kwam onder andere de gigantische hit 'Dance Monkey' uit voort. Corona bood de zangeres de tijd om haar debuutplaat af te ronden, en afgelopen weekend stond ze met zowel nieuw als oud werk in de tent-stage op Pinkpop, waar ze iedereen aan het dansen kreeg. Vlak voor haar optreden sprak 3FM-dj Sagid met Tones and I.

Impact Corona

De lockdowns en de daarbij horende situatie dat er praktisch geen optredens konden plaatsvinden, viel Toni zwaar. Ze begon ooit als straatmuzikant, omdat ze het daadwerkelijke performen het leukste onderdeel vindt van muziek maken: "Ik ben in eerste instantie een live performer, anders was ik wel een muzikant op YouTube geworden."

In de periode van 2 jaar waarbij ze wel muziek uitbracht, maar niet de kans had om het live te spelen, is Toni onzeker geworden: "Ik dacht echt, er gaan gewoon geen mensen meer komen opdagen." Nu mag het eindelijk weer en daar ondervond ze al snel genoeg, dat er wél mensen naar haar shows komen. In grote getale zelfs: "Ik heb zoveel gehuild toen ik realiseerde dat de opkomst keer op keer zo groot was".

Live shows

Dat Toni zichzelf op de allereerste plek een live performer noemt, is duidelijk te merken wanneer je de zangeres op het podium ziet doen waar ze goed in is. Ook bij de show op Pinkpop pakt ze flink uit: een volledige set dat de 'Madhouse' moet voorstellen (als knipoog naar debuutplaat Welcome To The Madhouse), prikkelende visuals, lasers en daarnaast een retestrakke show. Een productie die ze zorgvuldig heeft samengesteld, gedurende de lockdown.

Nieuwe EP

Na het succes van Welcome To The Madhouse vertelt de zangeres dat je binnenkort een nieuwe EP mag verwachten. En deze, ten opzichte van het eerste album, zal weer een nieuwe richting van de zangeres laten zien: "Mijn eerste album wilde ik volledig zelf maken, het produceren, schrijven, alles. Ik wilde zeker weten dat ik het zelf kon, al kreeg ik wel veel aanbiedingen voor samenwerkingen. Nu dit achter de rug is, sta ik open voor andere invloeden en samenwerkingen, dus dat kan je zeker verwachten van de nieuwe EP."

Over 4 weken staat de eerste single op de planning, wat een collab gaat zijn met een artiest die altijd een grote inspiratie voor haar is geweest: "Ik zou zo graag willen vertellen wie het is, maar ik mag het niet, nog 4 weken wachten!"

Check het hele interview hier:

Ster advertentie
Ster advertentie