3FM nieuws

Khalid is young, dumb & broke!

  1. Nieuwschevron right
  2. Khalid is young, dumb & broke!

Zijn naam zoemt al een tijdje rond, zijn track 'Location' was een paar maanden geleden al op 3FM te horen en zijn concert werd verplaatst van Paradiso naar AFAS Live omdat de kaartverkoop zo achterlijk hard ging. Khalid gaat lekker, da's duidelijk. Vanaf deze week hoor je hem extra voorbij komen met de track 'Young, Dumb & Broke'.

Wie is Khalid?

Khalid Legend Robinson (yes, hij heet echt Legend) is nog maar negentien en tourt nu Europa al door. Niet alleen als voorprogramma van Lorde, maar ook met zijn eigen shows die stuk voor stuk uitverkopen. 'Location' is zijn grootste eigen hit, maar Khalid zit ook lekker in de samenwerkingen: momenteel is 'ie te horen op 'Silence' van Marshmello, de 'Homemade Dynamite'-remix van Lorde, op '1-800-273-8255' van Logic én zijn eigen track 'Young, Dumb & Broke'.

Het is een beetje R&B, een beetje soul, een beetje pop... En dat allemaal in een lekker 2017-sausje. Toegegeven, zijn tracks zijn soms een tikje te millennial-minded met teksten als 'What's fun about commitment when we have one life to live?' en 'Run into sin, we do it all in the name of fun.' Maar ook als je jezelf niet helemaal aangetrokken voelt tot die yolo-attitude zijn Khalids tracks prettig om te luisteren. Het zijn groots klinkende anthems over jong zijn, liefde en leren van alles wat je tegenkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Young, Dumb And Broke

In 'Young, Dumb And Broke' probeert Khalid een crush te vertellen dat een vaste relatie helemaal niet nodig is en dat er, ondanks het feit dat ze jong en blut zijn, alsnog superveel liefde uit te delen valt. De kleine smoothtalker! Maar bovenal gaat het nummer volgens Khalid over eerlijkheid: "The whole album is about honesty. And it's probably not gonna get more honest than 'I'm young, dumb and broke, haha!"

Pop voor zijn eigen generatie

Als kind woonde Khalid overal: zijn moeder zong voor het leger en het gezin verhuisde vaak. Dat was niet altijd even leuk, maar tegelijkertijd zorgde dit ervoor dat Khalid een behoorlijk muzikale opvoeding kreeg. Die wilde hij eerst gebruiken om muziekleraar te worden, maar een jaar of twee geleden switchte dat ineens. Waarom niet gewoon zelf muziek maken?

Na een aantal uploads op Soundcloud bracht hij 'Location' uit. Kylie Jenner speelde het nummer in een Snapchatje en boem: Khalid had een hit te pakken. De track heeft al zo'n 350 miljoen plays op Spotify en ook zijn album American Teen werd enthousiast ontvangen. Khalid wil zo eerlijk mogelijk zijn in zijn liedjes: "All my songs are about embracing real life situations. Every song I record is sung with pain, love, tears and real emotions. No matter where you live around the world, teenagers go through the same things. I feel like I'm speaking to my generation through my music."

Wil je meer lezen over Khalid en zijn visie op de wereld? Check dan dit interview van 3voor12!

Ster advertentie
Ster advertentie