3FM nieuws

Ook deze artiesten zijn wel eens keihard afgewezen

  1. Nieuwschevron right
  2. Ook deze artiesten zijn wel eens keihard afgewezen

Ben je niet door de selectie heen van de studie die je graag wil doen, niet aangenomen na een sollicitatie of heb je simpelweg een blauwtje gelopen bij je crush? Soms voelt het alsof niks lukt... Maar realiseer je dan dat zelfs de mensen met het grootste succes wel eens 'nee' hebben gehoord. Vaker dan je misschien denkt.

En we mogen onszelf soms best herinneren aan het feit dat zelfs een Ed Sheeran wel twintig keer is afgewezen voordat een platenmaatschappij hem wilde. Onthoud dus dat alles mogelijk is! En in de tussentijd geven wij je een stukje leedvermaak om jouw volgende 'nee' makkelijker te relativeren.

1. Ed Sheeran

Als we het jaar 2017 aan iemand mogen toewijzen, dan is het aan Ed Sheeran. Wat deze singer-songwriter het afgelopen jaar voor elkaar heeft gekregen is ongekend. Met zijn album Divide wist hij record na record te verbreken. Maar daar heeft hij hard voor moeten werken. Bij de eerste twintig platenmaatschappijen waar hij een aantal jaar geleden aanklopte, werd de deur namelijk weer keihard dicht gesmeten. Waarom? "Being slightly chubby and ginger isn't a good marketing tool for us." Ha-ha! Wie het laatst lacht, lacht het hardst toch Ed?

2. Foo Fighters

En zelfs als je al jarenlang op het hoogste niveau meedraait zijn er nog steeds afwijzingen. Vorig jaar nog benaderde Dave Grohl David Bowie om mee te werken voor aan een filmsoundtrack. Dave tegen Rolling Stone: "I thought maybe I'll ask and see if David would want to do it. So the next day I get an email and it says, 'Dave, I watched the movie and I got to be honest, it's not my thing." Oké jammer, kan gebeuren. "So I thanked him for considering to which he replied: 'Alright, now that's settled then, fuck off!'" Ai, pijnlijk...

3. Madonna

De queen of pop die de muziekindustrie afgelopen decennia meerdere malen op z'n kop heeft gezet werd ooit met deze pijnlijke woorden afgewezen: "She's not ready." Dat is misschien wel de meest vreselijke zin om te horen. Gelukkig heeft deze brief haar uiteindelijk alleen maar meer gemotiveerd om keihard door te gaan. Op haar eigen manier! En dat heef haar aardig ver gebracht. Dus wat leren we hiervan kinderen? Jij bepaalt wanneer je ergens klaar voor bent!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Lady Gaga

Iemand die zich openlijk heeft laten inspireren door Madonna is Lady Gaga. Een aantal jaar voor haar doorbraak zat de zangeres al bij een groot label. Namelijk Def Jam Recordings van de grote LA Reid. Maar nog voordat ze de kans kreeg om wat uit te brengen liet het label haar al gaan. Reid beschrijft het nog steeds als één van de grootste fouten uit zijn leven.

5. Beyoncé

Is Beyoncé ooit afgewezen?! Ja, wij vonden het ook moeilijk te geloven maar het is echt zo. Je moet er wel even diep voor teruggraven in het verleden. De allereerste talentenjacht waar Destiny's Child ooit aan meedeed verloren ze namelijk. Dit maakte de vader van Beyoncé zo kwaad dat hij per direct zijn baan opgaf en zich volledig ging storten op de carrière van zijn dochter. Met succes mogen we zeggen!

6. U2

Wat is het allerergste?! Wanneer je intense pijn en moeite in een sollicitatiebrief hebt gestopt en dan zo'n standaard mailtje terugkrijgt waar ze alleen de naam even hebben aangepast zodat het persoonlijk lijkt. Dat voelt gewoon inhumaan. U2 kreeg dat soort mailtjes ook toen ze in de beginjaren demo's rond gingen sturen. Gelukkig niet voor lang!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie