3FM nieuws

3FM-dj Rob spreekt 'Mr. Pinkpop'

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Rob spreekt 'Mr. Pinkpop'

Het nieuws dat Mr. Pinkpop a.k.a. Jan Smeets het stokje overdraagt aan zijn opvolgers sloeg in als een bom in de Nederlandse muziekwereld. Dat is voor 3FM-dj Rob natuurlijk de aanleiding om even te spreken met de man die al 50 jaar lang één van de grootste festivals van Nederland organiseert. The one and only! Of toch niet...

*bij Rob van de Radio weet je natuurlijk nooit of het daadwerkelijk de echte bn'ers zijn die aan de telefoon hangen*

SMEETS

"Smeets", zo neemt Mr. Pinkpop de telefoon op. Hij behoeft natuurlijk ook geen verdere uitleg. Daarna brandt Jan los en is het luisteren naar de grote meneer. Bekijk het hieronder:

"voor de jeugdige luisteraars"

Er bestaat geen afscheid zonder terug te kijken op alle fantastische jaren. Jan doet het allemaal uit z'n hoofd en noemt zijn grote favorieten van de vorige edities Pinkpop.

De jeugdige luisteraars zullen zich waarschijnlijk Bruno Mars, The 1975, Foo Fighters, Martin Garrix en zelfs Justin Bieber herinneren. Maar voor Smeets is het een ander lijstje... Want als je er toch naar vraagt, dan wil Jan écht wel: "Hoogtepunt voor mij was toch wel echt Rolling Stones in 2014. Daar is zo hard aan gewerkt, niet alleen door mij maar ook door vele anderen..."

Uit het koppie:

- Pearl Jam 1992
- Rammstein 2016
- Bruce Springsteen 2012
- Rolling Stones 2014

"Maar die werkt hier al niet meer, meneer smeets"

Eric Corton en Giel Beelen doen en deden jarenlang de podiumpresentatie op de grotere podia. Inmiddels is de podiumpresentatie overgenomen door 3FM-dj's Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende. Maar daar lijkt meneer Smeets zich niets van aan te trekken.

Z'n leven lijkt één groot hoogtepunt te zijn, maar hoe kan het ook anders met zo'n mooi festival: “Hoogtepunten, hoogtepunten, hoogtepunten…”

Ook probeert Rob nog één keertje te vragen wat de grote naam voor volgend jaar gaat worden. Het antwoord van meneer Smeets: "Dat is in het verleden wel eens fout gegaan en zijn woorden me in de mond gelegd. We zijn ouder en we zijn wijzer..."

Ster advertentie
Ster advertentie