3FM nieuws

Duncan Laurence met ‘Rest In Peace’ en Douwe Bob-cover 'I Do' in 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence met ‘Rest In Peace’ en Douwe Bob-cover 'I Do' in 3FM Live Box

Vanochtend stond de Nederlandse singer-songwriter in de 3FM Live Box bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Hier speelde hij de track ‘Rest In Peace’ van zijn nieuwe album Skyboy dat ook vandaag uitkwam!

‘Rest In Peace’

‘Rest In Peace’ vertelt het verhaal van een liefde die onvoorspelbaar is, wat bij Duncan onzekerheid oproept in de track. Daardoor twijfelt hij of of hij nog wel goed genoeg is en vraagt hem: “Lovе me or let me rеst in peace”.

Gelukkig is dit momenteel niet van toepassing op zijn leven, aangezien hij onlangs trouwde met zijn grote liefde en muzikale partner Jordan Garfield. Tegen Wijnand zei Duncan dat hij met de track terug in de tijd is gegaan en inspiratie heeft gehaald uit de periode waarin hij zich wel zo voelde. Kijk het gesprek en optreden hieronder terug:

Video niet beschikbaar

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Skyboy

Eigenlijk had Skyboy, de opvolger van Small Town Boy uit 2020, in mei al moeten uitkomen, maar volgens de 29-jarige zanger was het niet het goede moment. Hij werd namelijk door de pers niet alleen overspoeld met kritiek over zijn werk, maar ook over persoonlijke kwesties. In een interview met NU.nl vertelt Duncan hierover: "Ik hoopte steeds dat iemand zou zeggen: dit klopt allemaal niet. Dat iemand dat zou opschrijven. Maar dat gebeurde niet. En dat was lastig. Dat was pijnlijk."

Dit had veel invloed op zijn mentale gezondheid: "De afgelopen maanden zijn te veel geweest... Ik ben moe en mentaal uitgeput. En bovenal ben ik zo verdrietig" vertelde hij op zijn Instagram. Duncan, die in 2019 het Eurovisie Songfestival won met ‘Arcade’, had dus eerst de tijd nodig om zichzelf te herpakken om het album uiteindelijk de aandacht, promotie en liefde te geven die het nodig heeft na de release.

Beste Zangers

Op dit moment is Duncan Laurence op de zaterdagavond te zien bij Beste Zangers. In dit programma zingen de deelnemende muzikanten de nummers van één van de andere artiesten. In de eerste aflevering gaf Duncan iedereen meteen al kippenvel met zijn versie van Douwe Bob’s ‘I Do’. Hij speelde de track afgelopen vrijdag ook voor 3FM. Bekijk het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Vanaf 27 januari 2024 gaat de singer-songwriter op tournee ter ondersteuning van zijn nieuwe album. Hij is dit keer niet alleen te vinden in Nederland, maar heeft ook concerten gepland staan in Berlijn, Antwerpen en Londen. En bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow vertelde hij dat er zelfs nog een aantal data in de Verenigde Staten bijkomen!

Ster advertentie
Ster advertentie