3FM nieuws

10 x jullie vetste muzikale tattoos

  1. Nieuwschevron right
  2. 10 x jullie vetste muzikale tattoos

Tattoos komen in vele vormen en maten, en iedereen heeft een andere smaak. Je kunt gaan voor een naam van een dierbare, een vette tekening óf een tattoo van je favo artiest. Op de 3FM Facebook vroegen we jullie een foto te delen van jullie muzikale tattoos, en dat hebben we geweten. Uit de meer dan 1000 reacties pikten we er 10 uit. Check ze hier!

Marjolein Stuurman heeft Radiohead op haar rug

"De muziek van Radiohead raakte mij al vanaf jonge leeftijd. Er zit zoveel genialiteit, zoveel gevoel en zoveel creativiteit in! Geen enkel nieuwtje rondom de band gaat aan mij voorbij. Het symbool op mijn rug komt van het album Amnesiac, een album dat mij van top tot teen kippenvel bezorgt. Ik draag Radiohead het liefst heel dichtbij mij. Vandaar deze tattoo."

Koen Wouters draagt John Coffey altijd bij zich

"Ik ben groot van van John Coffey. De band betekende voor mij niet alleen concerten bezoeken, maar ook de gezelligheid van een vaste groep vrienden. We hadden soms contact met de band en dat was erg tof. Na pak 'm beet 50 shows in vier jaar voelde het toch wel goed om deze tijd af te sluiten door het nemen van een tattoo."

Nicolle Franken combineerde paarden met Muse

"Ik wilde deze tattoo al heel lang. Het combineert zo mooi alles wat ik erin wilde terugzien. Ik vind Muse echt een fantastische band en dat komt omdat hun muziek veel verder gaat dan dat van een andere band. Daarnaast zijn paarden een grote passie van me. Toen ik mijn HBO propedeuse heb gehaald, heb ik besloten om deze tattoo op mijn lijf te laten zetten. Het logo combineert alles wat ik tof vind."

Tinii Groen kreeg een handtekening van Chester Bennington

"Chester was mijn held. Ik kamp al mijn leven lang met negatieve gedachten en de muziek van Linkin Park wist mij er doorheen te loodsen. Tijdens de laatste show van Linkin Park in Ziggo Dome heb ik de hele band ontmoet. Zanger Chester krabbelde zijn handtekening op een briefje voor me. Hij gaf me een high five, dat was zo'n bijzonder moment. Na zijn dood heb ik de handtekening op mijn pols laten tatoeëren. Het laat me terugdenken aan een dierbare herinnering."

Ann Wynants heeft de wolf van De Staat op haar lichaam

"Ik heb een tatto van een cover van het album Wait For Evolution van De Staat. Ik ben samen met mijn man he-le-maal gek van De Staat. We kennen ze pas anderhalf jaar, maar inmiddels hebben ze toch al 34 keer gezien. Na lang nadenken wat we hiermee konden heb ik besloten de wolf te kiezen. Mijn man zou 't ook wel willen, zo'n tattoo, maar dat durft hij niet!"

Anneli Berens ging voor Florence + The Machine

"Het How Big How Blue How Beautiful-logo van Florence + The Machine heb ik laten zetten omdat het verhaal van Florence in dat album erg herkenbaar voor me is. Het teken staat voor de vier elementen, het is een eye-opener naar de wereld. De tattoo is voor mij goed materiaal om over na te blijven denken. Hoe kan ik me als persoon het beste blijven ontwikkelen?"

Bram Duijst raakte geïnspireerd door David Bowie

"Ik ben een jongen met een transgenderachtergrond. Ik ben dagelijks bezig met gender, maar ik loop er ook vaak tegenaan. Bowie heeft daarin echt iets losgemaakt door het dragen van jurken en make-up als man. Hij was geen 'man-verkleed-als-vrouw', nee hij was gewoon David Bowie! Dat motiveert mij om ook gewoon Bram te zijn. Mijn tattoo staat dus symbool voor het mogen zijn wie ik ben. Daarnaast vind ik het gewoon een tof ontwerp."

Sharon Mulder kreeg een Kensington-tattoo door een grapje

"Tijdens de laatste show vorig jaar sloot de band af met de tekst: "We're doing it all over, we're doing it all again", dat vond ik erg mooi met het zicht op de shows die deze week plaatsvinden. Ik grapte toen dat ik het zo goed vond dat ik het wilde laten tatoeëren. Ik dacht er thuis nog eens over na en vond het eigenlijk zo vet, dat ik 'm twee weken later liet zetten."

Annelies Meester had een bijzonder moment bij Jason Mraz

"Ik ben al jaren groot fan van Jason Mraz, zijn muziek betekent heel veel voor me. In 2012 overleed mijn vader aan kanker, na uren gehuil en geschreeuw zat ik in de auto van het ziekenhuis naar huis. Toen was Jason Mraz ineens op 3FM, ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan denk. 3 maanden later liet ik de tattoo zetten op mijn bovenarm. Niet veel later keek Jason naar mijn tattoo bij een concert, althans, dat denk ik. In een clip die later uitkwam was precies dezelfde tattoo te zien... Toeval? God mag het weten..."

Jennifer Schuer is gek van The Weeknd

"Ik ben groot fan van The Weeknd. De XO komt terug in zijn muziek en op de meeste merchandise ook. Mensen denken vaak dat het staat voor kusjes en knuffels, maar dat is niet zo. Het staat voor 2 soorten drugs ecstasy en oxycodon. Nadat ik bij een concert geweest was waar ik met tranen in mijn ogen heb gekeken, besloot ik een tattoo te zetten. Toen ik de smaak eenmaal te pakken had heb ik er nog 3 tattoos bijgezet."

Ster advertentie
Ster advertentie