3FM nieuws

Deze soundwave-tattoos kun je beluisteren

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze soundwave-tattoos kun je beluisteren

Er zijn verschillende manieren om je favoriete track op je lichaam te tatoeëren. Zo kun je een stukje uit de tekst halen, de albumcover namaken of het hoofd van de artiest in kwestie een mooi plekje op je lichaam geven. Allemaal supervet (en soms een tikkie extreem), maar het daadwerkelijke liedje hoor je er dan helaas niet bij. Daar is nu een oplossing voor: de soundwave tattoo. SkinMotion zorgt ervoor dat je de tattoos kunt horen. Maar kan dat wel écht?

Hoe het werkt

Met de app van SkinMotion kun je een geluidsopname maken, de app zet 'm dan om in een geluidsgolf. Deze geluidsgolf kun je laten tatoeëren op een plek naar keuze. Wanneer je de tatoeage hebt kun je hem scannen met de app en vervolgens beluisteren. Makkie toch?! Deze video laat het zien en het ZIET ER ZO VET UIT!!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar dat kan toch niet echt?!

Veel mensen zijn behoorlijk sceptisch over deze tattoo. Want hoe kan een app zo gevoelig zijn dat 'ie ook daadwerkelijk geluiden kan lezen? Zo zou de soundwave veel te klein zijn om 'm ook echt te kunnen lezen via een app. Ook denken mensen dat SkinMotion de tattoo helemaal niet leest. De app identificeert de foto van de tattoo met een eerder opgenomen geluidsgolf in de database. En dat klinkt ook best logisch. Je hebt hem daar immers ook opgenomen. Hoe dan ook, het lijkt ons supervet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie